КМДА Київська міська державна адміністрація
Офіційний інтернет-портал


25 липня 2018

До боротьби з наслідками негоди задіяні всі міські служби – Дмитро Давтян

До боротьби з наслідками негоди задіяні всі міські служби – Дмитро Давтян

У столиці долають наслідки негоди, через яку багато доріг і тротуарів перетворилися на непрохідні, на дорогах утворилися затори, а у деяких місцях – підтоплення. Для оперативного очищення та ремонту зливоприймачів та оглядових колодязів у кожному ШЕУ створено гідротехнічну службу, яка працює у цілодобовому режимі. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

До боротьби із наслідками негоди задіяні всі технічні та аварійні служби.

«Ми спостерігаємо значні, а подекуди просто критичні підтоплення у більшості районів столиці. Це спричиняє затори і ускладнює ситуацію на дорогах. Так, із 15:40 у столиці введено режим «недотримання графіку руху» на трамвайних та тролейбусних маршрутах на низці вулиць столиці – Щусєва, Грекова, Теліги та інших. Зараз там працюють служби комунальних підприємств, ситуація поліпшується, адже дощ тимчасово припинився», – повідомляє заступник голови КМДА.

Через скупчення автотранспорту після зливи ускладнено рух трамваїв маршрутів №№ 1, 3 на ділянці вул. Жилянська – вул. Старовокзальна.

За словами заступника голови КМДА, через інтенсивні опади у столиці бригади гідротехнічних служб підприємств КК «Київавтодор» працюють у посиленому цілодобовому режимі, однак підтоплення ділянок вулично-дорожньої мережі вже сталося. Очищення зливостоків проводиться неодноразово, адже тільки так можна забезпечити сталу пропускну здатність дощової каналізації, а води зараз надто багато.

«Об’єктивною причиною, що призводить до того, що у деяких місцях Києва під час значних і особливо так званих «залпових» опадів зливова каналізація не спроможна миттєво пропустити всю кількість води, є також і стан інженерних мереж. Більшість із них, у тому числі і зливова каналізація столиці, були побудовані у середині XX сторіччя і не були розраховані на існуючу кількість інфраструктурних об’єктів», – підкреслив заступник голови КМДА.

Щоб мінімізувати кількість таких місць у столиці, «Київавтодор» під час проведення робіт із реконструкції та капітального ремонту об’єктів вулично-дорожньої мережі міста здійснює роботи з заміни або прокладання нової дощової каналізації у місцях, де це необхідно. Однак така заміна також потребує часу.

«Разом із тим, об’єкти гідротехнічних споруд, у тому числі зливоприймачі та оглядові колодязі, знаходяться на балансі не лише підприємств комунальної корпорації «Київавтодор», а й інших служб та комунальних підприємств столиці. Тож маємо швидко з’ясувати, у чиєму підпорядкуванні знаходиться конкретний об’єкт і чи достатньо зроблено для виправлення ситуації», – зазначає Дмитро Давтян.


Адреса цієї сторінки: http://kievcity.gov.ua/news/63248.html
При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.