Головна  →  Новини  →  26 липня 2018, 17:14

27 липня до Всесвітнього дня боротьби з гепатитом відбудеться інформаційно-просвітницька акція

27 липня о 12:00 у сквері на Контрактовій площі (біля пам’ятника Григорія Сковороди) відбудеться інформаційно-просвітницька акція під гаслом «Гепатит С: Час тестуватись. Час лікуватись!» до Всесвітнього дня боротьби з гепатитом. Про це повідомили у Київському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Акція спрямована на підвищення обізнаності громадськості м. Києва про симптоми, методи діагностики, профілактики та лікування гепатитів, а також привернення уваги державних та недержавних організацій до необхідності надання підтримки людям, що живуть із гепатитом. Планується, що до участі у заході долучаться близько 3 000 громадських активістів, представників державних установ, неурядових організацій та мешканців міста Києва.

Під час заходу працюватимуть 3 мобільні амбулаторії, де проводитимуться тестування на гепатит С. Для людей, у яких виявлено антитіла ВГС відбудуться фахові консультування спеціалістів із метою їх перенаправлення у лікувальні заклади.

Долучилися до організації заходу громадські організації МБФ «Вертикаль», КНП «Київський міський центр громадського здоров’я», ВБО «Конвіктус Україна», ВБФ «Дроп Ін Центр», ГО «Клуб «Еней», БФ «Надія та Довіра», ГО «Альянс. Глобал» та Київською міською організацією Товариства Червоного Хреста України, БО «Позитивні жінки», за фінансової підтримки МБФ «Альянс громадського здоров’я».

Для представників ЗМІ відбудеться прес-брифінг о 13:10 за участю організаторів та співорганізаторів заходу.

Під час прес-брифінгу буде висвітлено такі теми:

  • Чи загрожує Україні епідемія гепатиту С? Який наразі стан справ із лікуванням гепатитів С і В у нашій країні. Останні статистичні дані про вірусний гепатит в Україні.
  • Чому лікування вірусних гепатитів зараз є пріоритетним завданням для України.
  • Сучасні можливості лікування вірусного гепатиту С та чи доступні вони простим українцям.
  • Чи справді ризик інфікуватись є у кожного і як цьому запобігти?

Акредитація для ЗМІ: Єрмачкова Валентина, тел.: 456-77-81; 063-349-55-69. Контактна особа: Крисов Леонід, тел.: 097-702-97-35.

Перейти до спискуВерсiя для друку