Головна  →  Новини  →  27 липня 2018, 21:09

Віталій Кличко: «Київ має великий потенціал, аби у короткий термін стати європейською столицею»

Київ має великий потенціал, аби в короткий термін стати європейською столицею за стандартами життя у місті. Про це заявив мер столиці Віталій Кличко в ефірі радіо «НВ».

За його словами, за останні роки Київ суттєво змінився. З’являються якісні дороги, відкривається багато нових культурних об’єктів та об’єктів соціальної інфраструктури. Також місто стає більш комфортним у плані відпочинку.

Віталій Кличко закликав мешканців киян та гостей міста відвідати оновлений парк «Володимирська гірка», а також пройтися новими сходами із Пейзажної алеї на Поділ до урочища Гончарі-Кожум’яки. Це – вже облаштована частина великого туристичного маршруту, який у майбутньому з’єднає Пейзажну алею з Аркою дружби народів. Відвідати парк «Наталка», де нещодавно відкрили після реконструкції другу чергу зони відпочинку.

«Ми змінюємо наше місто. Робимо нові дороги, парки та сквери. Я впевнений, що Київ має величезний потенціал, а ми працюємо над тим, аби в короткий термін зробити його справді комфортним містом. Аби за всіма стандартами життя це була справжня європейська столиця», – заявив Віталій Кличко.

Нагадаємо, що оновлені сходи з Пейзажної алеї на Поділ до урочища Гончарі-Кожум’яки відкрили 17 липня цього року. Востаннє капітальний ремонт сходів та прилеглої території відбувався півстоліття тому. У 2016 році було прийнято рішення про реконструкцію. Дерев’яні сходи в урочище Кожум’яки перебували в напівзруйнованому аварійному стані, їх демонтували. Нові зроблені з бетону, проте самі сходинки, – як і раніше дерев’яні – зі зносостійкої та вологозахищеної термодеревини.

Сходи, довжина яких більше 200 метрів, складаються із 247 сходинок. Реконструкція сходів коштувала місту 15 млн гривень.

Ввечері сходи підсвічуються – LED освітлення встановили в перилах. На схилах поруч здійснили благоустрій та озеленення території. 

Укріпили схили, на алеї туристичного маршруту побудували громадську вбиральню. Встановили також тривожну кнопку, камери відеоспостереження на сходах і алеї. Є в оновленій зоні відпочинку і доступ до Wі-Fі. Облаштовано оглядові майданчики, встановлені нові лави та урни, LED освітлення території.

Перейти до спискуВерсiя для друку