Головна  →  Новини  →  8 серпня 2018, 18:03

У столиці 15 серпня стартує проект із прокату велосипедів «Bike sharing»

У Києві з’являться 30 спеціальних майданчиків, де можна буде орендувати велосипед. Про це в ефірі радіо «Київ 98 FM» розповів заступник директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Дмитро Рахматуллін.

«15 серпня стартує проект «Bike sharing», завдяки якому можна буде брати велосипеди на прокат. Він розрахований здебільшого на киян. Зараз ведуться фінальні приготування, налагоджується мобільний додаток. Нововведення орієнтоване на теплий сезон, коли зручно пересуватися містом велосипедами. Люди можуть їздити від майданчика до майданчика, користуючись картою в мобільному додатку. Велосипед буде дуже важко вкрасти, адже він облаштований GPS-навігатором та системою дистанційного блокування. До того ж, на нього нанесене спеціальне маркування, яке легко впізнати», – зазначив Дмитро Рахматуллін 

Він також звернув увагу, що велоінфраструктура столиці почала розвиватися.

«Вже ухвалено концепцію, триває розробка проектів та поетапна їх реалізація», – нагадав заступник директора Департаменту.

Він додав, що цьогоріч почалася реалізація спільного використання смуги громадського транспорту разом із велосипедною доріжкою. Ця ініціатива стосується доріг, де немає можливості побудувати велодоріжку.

Перейти до спискуВерсiя для друку