Головна  →  Новини  →  14 серпня 2018, 14:33

Віталій Кличко перевірив, як відремонтували парк на Русанівській набережній (+відео)

Віталій Кличко перевірив, як відремонтували парк на Русанівській набережній (+відео)

Мер Києва Віталій Кличко перевірив результати ремонтних робіт, які здійснили у частині парку на Русанівській набережній.

«Київ – місто парків. І ми продовжуємо надавати нове життя найпопулярнішим паркам та скверам столиці. Сьогодні впорядкована ще одна зелена зона – парк на Русанівській набережній, де раніше були хащі, занедбана територія. Русанівська набережна – це особливе місце не тільки для мешканців Дніпровського району, а й для усіх киян», – сказав Віталій Кличко.

Він нагадав, що рік тому на Русанівському каналі повністю відновили комплекс із 12 світло-музичних фонтанів, здійснили благоустрій території.

У рамках капітального ремонту частини парку на Русанівській набережній, протяжність якої – 1,8 км, здійснили ремонтні роботи на 6 гектарах зеленої зони. Зокрема, в оновленому парку облаштували нові доріжки, встановили лави і урни, висадили новий газон.

За підтримки меценатів, якими стали місцеві підприємці – власники магазинів та ресторанів, встановили 100 хромованих стовпчиків для перешкоджання заїзду приватного автотранспорту на територію зеленої зони парку.

Капітальний ремонт парку здійснювали у 2017-2018 роках. Загальна вартість –  майже 24 млн грн. 

За словами міського голови, наразі роботи з благоустрою на Русанівській набережній тривають і будуть завершені у наступному році. Зокрема, у 2019 році у парку облаштують систему поливу. Також протягом найближчих тижнів планують встановити новий спортивний майданчик.

«Такої кількості зелених насаджень та парків немає у жодному місті світу. Тому наше завдання – привести у належний стан всі столичні парки та сквери», – додав Віталій Кличко.

Сьогодні активні ремонтні роботи тривають у парку «Партизанської слави» (Дарницький район), Сирецькому парку (Шевченківський район), парку «Совки» (Солом’янський район), парку «Перемога» (Дніпровський район), парку уздовж проспекту Шухевича (Деснянський район), Куренівському парку (Подільський район).

Цього року до Дня міста після капремонту в столиці відкрили першу чергу оновленого парку «Володимирська гірка». У червні – парк «Відрадний» у Солом’янському районі, першу чергу парку «Перемога» у Дніпровському районі. На початку липня – сквер на Подолі біля кінотеатру «Жовтень» та другу чергу парку «Наталка». На початку серпня – першу чергу парку «Муромець» та скульптуру Іллі Муромця.

Перейти до спискуВерсiя для друку