Головна  →  Новини  →  17 серпня 2018, 18:06

На співочому полі відкрилася виставка квітів «Чарівний український міф»

Сьогодні, 17 серпня, відкрилася щорічна виставка квітів на Співочому полі Печерського ландшафтного парку, приурочена до Дня Незалежності України. Цього року виставка має назву «Чарівний український міф». Про це повідомили у КО «Київзеленбуд».

Начальник управління екології та природних ресурсів КМДА Андрій Мальований офіційно відкрив виставку. Він також зазначив, що тут представлені 10 композицій від кожного з комунальних підприємств з утримання зелених насаджень столиці.

Обираючи тему, дизайнери опиралися на дослідження науковців, розвідки етнографів і фольклористів, на народні казки, легенди, заклинання, звичаї, обряди, пісні.

Виставка розміщується на території площею майже 1500 кв. м. Цього року районні КП УЗН м. Києва висадили більше 200 тисяч квітів, вирощених у власних парниках: різні види альтернатери, бегонії, тагетису (чорнобривці), коліусу, цинерарія, агератум, сеткреазія, ірезине, гортензія, ехінацея, лобелія, очиток, а також злакові трави та кущі. Крім того, для оформлення використовують також додають об’ємні конструкції, мармурову крихту, дерево, солому, елементи з фанери та металу.

В. о. директора КО «Київзеленбуд» Наталія Бєлоусова подякувала районним КП УЗН за їхню натхненну роботу: «Дякую всім працівникам, дизайнерам, директорам за ідеї, які щоразу дивують, за їхню клопітку працю, і що незважаючи на примхи природи, спеку, дощі та урагани, сьогодні гості Співочого поля можуть насолодитися яскравими легендами. Кожний район по-своєму розкрив тему, а всі композиції разом символізують наш український народ, наші чарівні українські міфи».

Оскільки виставка традиційно проходить на території головного event-парку Києва, на гостей чекає багато сюрпризів.

Виставка триватиме до 16 вересня з 9:00 до 21:00 (без вихідних) за адресою: вул. Лаврська, 33 (15 хвилин від метро «Арсенальна»).

Перейти до спискуВерсiя для друку