КМДА Київська міська державна адміністрація
Офіційний інтернет-портал


17 серпня 2018

Віталій Кличко: «До кінця року відкриємо у Києві 3 школи та 8 дитячих садків – новозбудованих чи реконструйованих»

До кінця року у столиці заплановано відкрити після будівництва чи реконструкції 3 школи та 8 дитячих садків. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі телеканалу «Київ».

«У вересні діти підуть в школу. І наше завдання – зробити все, щоб належно підготувати навчальні заклади. Всі школи і дитячі садки були відремонтовані, щоб діти мали необхідні умови для навчання», – сказав мер Києва.

Він нагадав, що значна частина міського бюджету виділяється на сферу освіти.

І це дає результати. Адже, за словами Київського міського голови, ще декілька років тому черга до дитячих садків становила більше 15 тисяч дітей. Наразі чергу скорочено до 3 тисяч. «У найближчі роки цієї черги взагалі не повинно бути», – додав Віталій Кличко.

Він нагадав, що за останні чотири роки у Києві було відкрито побудованих або повністю реконструйованих 19 дитячих садків та 6 шкіл.

Зокрема, тільки протягом 2018 року заплановано відкрити 8 дитячих садків та 3 школи.

«Ми у 2018 році запланували будівництво та реконструкцію 11 закладів освіти. Із них: 3 школи – будівництво однієї школи, повна реконструкція однієї школи і прибудова до однієї зі столичних шкіл, та 8 садочків. Це будівництво чи повна реконструкція», – сказав Віталій Кличко.

«Школами, які ми відкриваємо, ми можемо пишатися. Зокрема, якістю будівництва, обладнанням класів, спортивних залів. Переконаний, що Київ показує приклад для інших міст – і не тільки нашої держави. І школи, і дитячі садки відповідають найсучаснішим вимогам», – підсумував мер.

Нагадаємо, з восьми запланованих садків на 2018 рік (сім повністю реконструйованих та один новозбудований) три садочки у столиці вже відкрили, в тому числі новозбудований. Один відкриють до Дня знань. Ще чотири реконструйованих дитсадка – в Голосіївському, Оболонському, Дарницькому і Печерському районах – заплановано відкрити до кінця року.

Це дозволить тільки у 2018 році створити 2225 додаткових місць в дитячих садках Києва.


Адреса цієї сторінки: http://kievcity.gov.ua/news/63486.html
При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.