Головна  →  Новини  →  21 серпня 2018, 17:32

Із 1 вересня невідкладна медична допомога столиці працюватиме в новому зручнішому та якіснішому форматі – Валентина Гінзбург

Із 1 вересня бригади невідкладної медичної допомоги переходять у підпорядкування Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф м. Києва. Про це повідомила директор Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург. За її словами, для киян це означає низку змін у роботі цієї служби, що позитивно позначиться на якості надання медичної допомоги та зручності у її отриманні.

«По-перше, щоб викликати додому невідкладну допомогу достатньо буде набрати єдиний та добре відомий усім номер «103». Таким чином, відпадає необхідність дізнаватися та пам’ятати семизначний номер «невідкладки» свого району, а натомість з’являється контроль за викликом вже на етапі його отримання. Адже відомо, що ведеться аудіозапис всіх розмов із диспетчером Центру екстреної медичної допомоги, а номер абонента автоматично ідентифікується. Тож ми сподіваємося значно знизити кількість скарг киян із приводу некоректності медиків чи того, що виклик відмовлялися приймати. По-друге, відтепер усі виклики прийматиме фахівець, який здатен миттєво зорієнтуватися: насправді вам потрібна «невідкладна допомога», чи може до вас необхідно направити «швидку». Отже кияни будуть отримувати меддопомогу вчасно і саме ту, яка наразі потрібна», –наголосила Валентина Гінзбург.

Крім того, вона зауважила, що також надання невідкладної медичної допомоги, відповідно до договорів про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій, які Центри первинної медико-санітарної допомоги м. Києва уклали з Національною службою здоров’я України, щоденно здійснюється і сімейними лікарями, педіатрами та терапевтами із 08:00 до 20:00 у будні та із 9:00 до 15:00 у вихідні та святкові дні.

Перейти до спискуВерсiя для друку