Головна  →  Новини  →  24 серпня 2018, 21:14

Віталій Кличко: «Наші діти повинні навчатися в комфортних умовах»

Освітня галузь є одним із пріоритетних напрямків, в які місто Київ вкладає кошти. Про це заявив мер столиці Віталій Кличко в ефірі телеканалу «Київ». За його словами, у 2018 році на освіту з міського бюджету виділили 13 млрд грн, це майже на 2,7 млрд грн більше, ніж у 2017-ому.

Віталій Кличко підкреслив, що головне завдання влади зробити так, аби школи були забезпечені необхідним обладнанням, сучасними меблями. Зокрема, на підготовку до нового навчального року та осінньо-зимового періоду  цього року місто виділило 1,8 млрд грн. Також значні кошти спрямовують на будівництво та реконструкцію шкіл та дитячих садочків. За останніх чотири роки черга в садки  скоротилася на 12,6 тисяч місць.

«Ми будуємо нові дитячі садки найвищого рівня. І можу сказати, що за три останніх роки було побудовано чи повністю реконструйовано 19 дитсадків. Цього року ми відкриваємо загалом ще 8. Сучасних – з басейнами, з новими майданчиками, спортивними та музичними залами. Що стосується шкіл – цього року ми відкриваємо 3 навчальних заклади. Один новий, один після реконструкції і ще одну прибудову. Наші діти повинні навчатися в комфортних умовах. Це – наша головна інвестиція у майбутнє», – сказав мер.

Він нагадав, що цього року розпочинається реформа системи освіти. За словами Віталія Кличка, Київ – єдиний регіон в Україні, який виділив найбільше коштів на впровадження концепції Нової української школи.

«Держава нам виділила майже 70 млн грн. Місто ж мало віднайти решту – 30 відсотків. Але ми збільшили нашу частку в 6,5 разів! І виділили на втілення цієї концепції безпрецедентну суму – понад 150 млн гривень. Відповідно, в середньому по місту на кожного першачка – по 6,3 тисячі гривень», – підкреслив мер.

Віталій Кличко зазначив, що на ці кошти кожен район активно облаштовує для маленьких киян класи та приміщення новими партами-трансформерами, «живими підлогами», сучасними меблями, комп'ютерами. Для вчителів створюють сучасні робочі місця, обладнані необхідною комп’ютерною технікою.

Перейти до спискуВерсiя для друку