КМДА Київська міська державна адміністрація
Офіційний інтернет-портал


27 серпня 2018

Віталій Кличко відкрив рух оновленою вулицею Леонтовича (+відео)

Віталій Кличко відкрив рух оновленою вулицею Леонтовича (+відео)

 Мер столиці Віталій Кличко відкрив рух оновленою вулицею Леонтовича. Капітальний ремонт там тривав три тижні. За словами мера, на цій вулиці замість асфальту використовували новий покращений матеріал – полімерасфальтобетон. Він більш довговічний. Також на Леонтовича облаштували спеціальні паркувальні «кишені».

«Тут розширили тротуар до рівня смуги для паркування. Завдяки цьому пішохода, який збирається перейти дорогу, краще видно. Його не закривають припарковані автомобілі. Також завдяки звуженню на перехресті проїжджої частини знижується швидкість автомобілів і, що важливо, водії не зможуть паркуватися прямо на перехресті. Скоро вступає у дію закон про паркування. І, наприклад, тут, на Леонтовича, впорядкована зона для паркування автомобільного транспорту. Передбачені місця для паркування автомобілів людей із обмеженими можливостями. Це і є європейський стандарт доріг. І такі дороги мають бути всюди у столиці», – зазначив Віталій Кличко.

Також він зазначив, що на переходах на Леонтовича влаштовано тактильну плитку, уздовж вулиці облаштовано велосмуги. Також повністю оновлено систему освітлення, улаштовано нові газони. Із метою впорядкування хаотичного паркування встановлено 300 антипаркувальних стовпчиків із нержавіючої сталі.

Також мер перевірив, як зробили капітальний ремонт вулиці Ярославів Вал. Там роботи тривали трохи більше двох місяців.

«Тут теж облаштували нові тротуари та замінили бордюри, також відремонтували оглядові колодязі, які знаходилися у жахливому стані. Асфальтне покриття повністю замінили на більш сучасне та більш практичне, відзначив мер. Як ви бачите, ми перейшли на зовсім нову якість ремонту доріг. Вони стають більш безпечними, комфортними як для водіїв, так і для пішоходів», – заявив Віталій Кличко.

За його словами, у Києві цьогоріч капітально відремонтовано кілька основних магістралей на в’їздах у місто. Також зробили капітальний ремонт на великих транспортних артеріях і деяких центральних вулицях столиці. Як зазначив Віталій Кличко, усі ремонтні роботи у місті тривають згідно графіка. 

Він нагадав, що за попередніх два роки у Києві капітально відремонтували 502 кілометри доріг та проїздів. І як мінімум 300 кілометрів буде оновлено цього року.


Адреса цієї сторінки: http://kievcity.gov.ua/news/63573.html
При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.