Головна  →  Новини  →  30 серпня 2018, 13:16

Віталій Кличко перевірив, як відремонтували вулицю Генерала Родимцева у Голосіївському районі столиці (+відео)

Віталій Кличко перевірив, як відремонтували вулицю Генерала Родимцева у Голосіївському районі столиці (+відео)

Мер Києва Віталій Кличко перевірив після капітального ремонту вулицю Генерала Родимцева у Голосіївському районі столиці. Там оновили ділянку від вул. Героїв Оборони до вул. Полковника Затєвахіна довжиною понад півкілометра.

Ремонтні роботи на вулиці Родимцева не здійснювали 40 років – із 1978 року. Капітальне оновлення дороги розпочалося наприкінці червня і тривало два місяці. Вартість робіт – 12 млн грн.
Цією вулицею їздить і ходить багато людей, адже поряд розташований Свято-Покровський Голосіївський монастир та Національний університет біоресурсів та природокористування України.

«На початку тижня ми перевіряли роботи з капітального ремонту на вулицях Леонтовича та Ярославів Вал у центрі міста. Сьогодні ж інспектуємо оновлену вулицю Генерала Родимцева у Голосіївському районі. Наше місто має бути комфортним, із дорогами європейського рівня. Тож наше ключове завдання – у жодному разі не збавляти темпів капітального ремонту столичних доріг, презентуючи киянам оновлені об’єкти, якими ми можемо пишатися», – додав він.

Так, за словами міського голови, на вул. Генерала Родимцева замість асфальту використовували новий покращений матеріал – полімерасфальтобетон, який більш довговічний. Також відремонтовано дощову каналізацію, аби на дорозі не було підтоплень, встановлено нові гранітні бордюри. Оновлено на вулиці і освітлення – тут встановили 22 сучасних енергозберігаючих LED-світильники. Розмітка на дорозі виконана замість фарби з пластику, що робить її більш стійкою.

Також уздовж дороги облаштували тротуар, якого до цього не було, і пішоходи були вимушені ходити по проїжджій частині. Відтак, за словами мера, після капітального ремонту вулиця Родимцева стала безпечнішою для пішоходів і комфортнішою для водіїв.

Віталій Кличко нагадав, що за попередніх два роки в Києві відремонтували понад 500 кілометрів доріг та проїздів. І як мінімум 300 кілометрів заплановано оновити цього року. Всього ж у Києві близько 1667 км доріг.

Наразі в активній фазі капітальний ремонт здійснюється на просп. Палладіна та шляхопроводі, який розташований на цьому проспекті, вул. Заболотного, вул. Сім’ї Кульженків, вул. Алматинській (також із ремонтом шляхопроводу).

Завершуються роботи з капітального ремонту під’їздів до просп. Бажана (транспортні розв’язки біля станцій метро «Харківська», «Позняки», «Осокорки»).

На сьогодні в рамках дорожньо-будівельного сезону 2018 року вже завершено ремонтні роботи на б-рі Вернадського, просп. Тичини, вул. Олени Теліги, Набережному шосе, вул. Ярославів Вал, вул. Леонтовича, вул. Назарівській та інших.

Перейти до спискуВерсiя для друку