КМДА Київська міська державна адміністрація
Офіційний інтернет-портал


21 вересня 2018

Близько 1200 вітчизняних та зарубіжних фахівців візьмуть цього року участь у «Kyiv Smart City Forum»

Для обміну досвідом між містами у застосуванні новітніх інформаційно-комунікаційних технологій, залучення провідних компаній світу до реалізації інноваційних проектів 31 жовтня у Києві (КВЦ «Парковий») відбудеться «Kyiv Smart City Forum 2018».

На форумі представлять передові інноваційні інтелектуальні рішення в міській інфраструктурі. Серед учасників – найкращі урбаністи, технологічні компанії, досвідчені фахівці та експерти у сфері розбудови міста і впровадження сучасних smart-технологій в міську інфраструктуру.

Розпорядженням КМДА доручено Управлінню міжнародних зв’язків сприяти запрошенню на форум мерів міст Берлін, Цюріх, Амстердам, Стокгольм. Загалом планується участь 1200 представників місцевих влад, посольств, міжнародних організацій, експертів та активістів. Для них працюватимуть 50 спікерів – кращі українські експерти, представники влади і міжнародні експерти. Діятиме 6 секцій, що передбачають виступи, презентації, воркшопи, панельні дискусії щодо розбудови розумних міст.

Зокрема, фахівці розглядатимуть такі актуальні питання сучасних міст:

  • розвиток розумної міської інфраструктури;
  • інновації та технології для комфортного і безпечного міського простору;
  • створення інтелектуальної транспортної системи міста та ефективного пересування містом;
  • інновації у будівництві;
  • електронна демократія, відкритий уряду та громадські ініціативи;
  • креативна економіка та освіта, розвиток творчих індустрій, просування культури smart-киянина;
  • екологія та енергоефективність, технологічні рішення для енергоефективності та вирішення питань міської екології.

Особливу увагу буде приділено успішним кейсам впровадження технологій. У рамках «Kyiv Smart City Forum 2018» відбудеться щорічна церемонія нагородження міст-лідерів з впровадження інноваційних рішень в інфраструктуру, де будуть відзначені найкращі міські проекти, громадські та державні ініціативи у 5-ти номінаціях.

 

Довідково.

«Kyiv Smart City Forum 2018» – одна з головних подій Східної Європи, що присвячена розвитку smart city технологій та міських інновацій. Завдання форуму – максимально просувати цінності smart city та сприяти розбудові розумних міст.

За статистикою, сучасні смарт технології дають змогу в 3 рази оперативніше реагувати на ситуації, що виникають у місті, у 5 разів пришвидшують ухвалення рішень, у 2 рази поліпшують фінансові показники, у 2-4 рази знижують споживання тепла, води та електрики, на 30% знижують рівень злочинності, до 20% зменшують затори на автошляхах, до 15% поліпшують екологічні показники та зменшують викиди CO2.


Адреса цієї сторінки: http://kievcity.gov.ua/news/63846.html
При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.