КМДА Київська міська державна адміністрація
Офіційний інтернет-портал


21 вересня 2018

Олександр Спасибко: «Петиція щодо створення ландшафтного природного парку замість забудови південних Осокорків виконується згідно з планом заходів»

На виконання петиції № 713 від 09.02.2016 «Ландшафтний природний парк замість забудови південних Осокорків» спільно з автором петиції Петелицьким М. затверджено, і виконується план заходів щодо її реалізації. Цей план передбачає створення і розміщення ландшафтного заказника місцевого значення «Екопарк Осокорки». Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Спасибко.

«19 вересня я провів нараду щодо виконання плану заходів, спрямованих на реалізацію петиції № 713. Участь у ній взяли як представники ГО «Екопарк Осокорки» та автор петиції, так і депутати Київради. Роботи з виконання петиції просуваються згідно з затвердженим планом заходів. Громадська організація «Екопарк Осокорки» підготувала концепцію розвитку території та надала її на розгляд та погодження відповідним департаментам 17 вересня 2018 року. Ми зараз знаходимось на черговому етапі реалізації петиції – розглядаємо і погоджуємо концепцію створення парку», – розповів заступник голови КМДА Олександр Спасибко.

На цій території існує протистояння. Забудовник наголошує на наявності всіх дозвільних документів. У тому числі, є договори оренди земельних ділянок, містобудівні умови і обмеження та дозволи на виконання будівельних робіт на зазначеній території. Активісти наполягають на зупиненні будівельних робіт.

«Я маю пояснити, що зупинити будівельні роботи та скасувати дозвільну документацію можливо лише за рішенням суду. Тож активісти можуть відстоювати свою позицію в суді. Київська влада зі свого боку працює над виконанням петиції. Я дав окремі доручення профільним департаментам, ми проводимо перевірку всієї документації, що стосується проведення будівельно-монтажних робіт на даній земельній ділянці та визначаємо відповідність чинному законодавству», – роз’яснив заступник голови КМДА.

«Також є інформація, що депутати Київради підготували проект рішення про розірвання договору оренди земельної ділянки та планують розглядати його на пленарному засідання», – додав Олександр Спасибко.

Заступник голови КМДА розповів, що звернувся до Національної поліції та направив відповідне звернення щодо забезпечення порядку на даній території та наголосив, що правоохоронні органи повинні дати оцінку подіям, що відбуваються на будівельному майданчику на південних Осокорках.

«Усі конфліктні ситуації потрібно вирішувати тільки мирним шляхом. Тому ми продовжуємо наші зустрічі, перевірки, роботи щодо виконання петиції і сподіваємось досягти компромісних рішень», – підкреслив Олександр Спасибко.

Інформацію про актуальний стан реалізації петиції можна отримати за посиланням.

План заходів, спрямованих на реалізацію петиції.


Адреса цієї сторінки: http://kievcity.gov.ua/news/63848.html
При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.