Щодо засудження колишнього голови конкурсної комісії з відбору керівників навчальних закладів Києва

У ЗМІ поширюється інформація про засудження голови конкурсної комісії з відбору кандидатур на заміщення вакантних посад керівників навчальних закладів Києва за отримання хабаря.

Повідомляємо, мова йде про правопорушення, що було скоєне у серпні 2017 року колишнім головою зазначеної конкурсної комісії Юрієм Вітомським.

Вказана особа не була і не є працівником Департаменту освіти і науки КМДА або безпосередньо КМДА. Юрій Вітомський працював у комісії на громадських засадах.

До членів конкурсної комісії був рекомендований Дарницькою районною в місті Києві державною адміністрацією, відповідно до Порядку, затвердженого рішенням Київської міської ради від 20.06.2017 року № 438/2660.

Вказана особа була рекомендована як представник громади. Журі, члени якого обирали голову комісії, складалося з 67 осіб.

Відповідно до Порядку, склад конкурсної комісії сформований за пропозиціями районних в місті Києві державних адміністрацій та районних управлінь освіти. Комісія складається з 67 осіб: депутатів Київської міської ради; представників педагогічних колективів та батьківської громадськості закладів, де є вакантні посади керівників; членів Асоціації керівників навчальних закладів м. Києва; представників районних в місті Києві державних адміністрацій.

Наголошуємо, інформація, розповсюджена у ЗМІ із посиланням на Генеральну прокуратуру про те, що засуджена особа є посадовою особою Департаменту освіти і науки КМДА або КМДА, не відповідає дійсності.

 

Довідково.

Три роки тому Київ став першим містом в Україні, де впровадили відкритий конкурсний відбір на заміщення вакантних посад керівників шкіл і садочків. Це був крок  до прозорості, відкритості та широкого залучення громадськості до відбору ефективних менеджерів освітніх закладів столиці, де усі кандидати публічно презентували своє бачення розвитку навчального закладу із трансляцією онлайн.

Ознайомитись із відкритим відбором керівників можна за посиланням: http://don.kievcity.gov.ua/content/konkursy-na-zamishchennya-vakantnyh-posad.html.

Перейти до спискуВерсiя для друку