КМДА Київська міська державна адміністрація
Офіційний інтернет-портал


24 вересня 2018

Вячеслав Непоп: «У зоопарку вперше облаштують інформаційні таблички для незрячих»

Таблички з описом експозицій та інформацією про тварин направлені на переклад шрифтом Брайля і будуть встановлені в реконструйованій частині Київського зоопарку. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Вячеслав Непоп.

«Київський зоопарк стане одним із туристичних магнітів столиці, дружнім для людей із інвалідністю, обмеженнями у пересуванні, незрячих, – зазначив Вячеслав Непоп. – Це об’єкт природно-заповідного фонду України, і його реконструкція проводиться з урахуванням потреб різних відвідувачів, у тому числі відвідувачів із вадами зору». За статистикою, опублікованою в ЗМІ, в Україні проживає 100 тисяч незрячих, із них 10 тисяч – дітей.

В альтанці на короповому озері будуть розташовані описи експозиції шрифтом Брайля, і незрячі відвідувачі зможуть отримати повну інформацію. На табличках поблизу експозицій також заплановано розмістити контури тварин і текст шрифтом Брайля.

Реконструкція першої черги першого пускового комплексу завершується за кілька тижнів. Перша черга включає три озера – декоративне, коропове і пеліканове, а також амфітеатр і будівля для зимування птахів.

Оновлення зоопарку проводиться з урахуванням потреб маломобільних відвідувачів. Облаштовується повністю безбар’єрний простір та безпороговий доступ до приміщень. У туалетних кімнатах встановлюються пандуси, а також гранітні умивальники на двох рівнях – стандартному, як для дорослих, а також на низькому – для дітей або людей низького зросту.


Адреса цієї сторінки: http://kievcity.gov.ua/news/63868.html
При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.