Головна  →  Новини  →  26 вересня 2018, 14:12

З опор зовнішнього освітлення прибирають несанкціоновані рекламні оголошення

За 8 місяців 2018 року працівники КП «Київміськсвітло» очистили 26,4 тис. опор зовнішнього освітлення від несанкціонованої реклами. Про це з посиланням на дані комунального підприємства повідомляє заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

«Величезна кількість несанкціонованої реклами перетворює місто на базар – у найгіршому сенсі цього слова. Звісно, значна частина таких «оголошень» розташовувалася на стовпах і опорах, а це не лише незаконно, але й може бути небезпечно. Ми систематично знімаємо їх, але в окремих місцях через кілька днів деякі з них знову повертаються. Але у цьому протистоянні вже визначений переможець – опори зовнішнього освітлення будуть без нав’язливої і незаконної реклами», – підкреслив заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

«Розміщення реклами на опорах зовнішнього освітлення призводить до візуального засмічення вулиць, площ та парків, історичного та культурного ансамблю столиці, а також потребує додаткових витрат на приведення опор до належного вигляду. Відволікає працівників від основних функцій – забезпечення зовнішнього освітлення при дефіциті працівників, а саме електромонтерів», – зазначив директор КП «Київміськсвітло» Володимир Круценко.

Нагадаємо, у липні 2018 року Верховна Рада внесла зміни до Закону України «Про рекламу» щодо використання окремих елементів благоустрою та контактної мережі при здійсненні рекламної діяльності.

Згідно з документом, розміщення реклами або рекламних засобів на підтримуючих, опорних та інших елементах контактної мережі, на засобах та обладнанні (у тому числі опорах) зовнішнього освітлення забороняється.

Перейти до спискуВерсiя для друку