Головна  →  Новини  →  26 вересня 2018, 15:51

Віталій Кличко: «Київ ділиться досвідом із облаштування сучасних зон відпочинку з іншими містами України» (+відео)

Віталій Кличко: «Київ ділиться досвідом із облаштування сучасних зон відпочинку з іншими містами України» (+відео)

Київ сьогодні ділиться досвідом із облаштування сучасних зон відпочинку з іншими містами України. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив у парку «Наталка», вітаючи учасників Першого Всеукраїнського форуму «Зелена інфраструктура міст України».

«Перший Всеукраїнський Форум «Зелена інфраструктура міст України» – це унікальна подія. Вперше «зеленбудівці» з різних міст країни можуть зустрітися, обмінятися досвідом, перейняти нові технології, поділитися своїми досягненнями. І я радий, що організатором заходу став саме «Київзеленбуд», адже облаштування сучасних парків та скверів, інфраструктури для відпочинку – один із пріоритетів столичної влади. Ми прагнемо зберегти статус Києва як найзеленішої столиці Європи», – зазначив міський голова.

Також мер висловив сподівання, що форум стане щорічним і буде платформою, яка дасть можливість «зеленбудівцям» із різних міст країни обмінюватися досвідом, співпрацювати, втілювати спільні проекти, робити Україну гарною і зеленою.

Віталій Кличко зазначив, що цього року на оновлення парків та скверів столична влада вже виділила рекордну суму – більше 200 млн грн.

Зокрема, ці кошти були спрямовані на реконструкцію визначених топ-10 парків, які запланували оновити у різних районах столиці у 2018 році. При реконструкції зон відпочинку, зауважив мер, враховують побажання місцевих мешканців.

Золотим стандартом столичних парків, нагадав Віталій Кличко, є парк «Наталка» на Оболоні. «Це зразковий парк, і ми робимо всі зелені зони в місті такого ж рівня!» – додав він.

Тільки цього року в столиці після капремонту до Дня міста відкрили першу чергу оновленого парку «Володимирська гірка». У червні – парк «Відрадний» у Солом’янському районі, першу чергу парку «Перемога» у Дніпровському районі. На початку липня – сквер на Подолі біля кінотеатру «Жовтень» та другу чергу парку «Наталка». На початку серпня – першу чергу парку «Муромець» та скульптуру Іллі Муромця.

«Цього тижня відкриємо оновлений Сирецький парк, а згодом – парк на Троєщині», – наголосив він.

Нагадаємо, що за останніх два роки суттєво збільшився і парк техніки «Київзеленбуду», необхідної для прибирання та благоустрою зелених зон і місць відпочинку в столиці. Так, було придбано 230 одиниць техніки європейського виробництва (екскаватори, вакуумно-підмітальні авто та пилососи,  газонокосарки, обприскувачі).

Перейти до спискуВерсiя для друку