Головна  →  Новини  →  27 вересня 2018, 11:07

Віталій Кличко закликав Київраду ухвалити необхідні рішення, поки повноцінно не запрацює закон про паркування (+відео)

Віталій Кличко закликав Київраду ухвалити необхідні рішення, поки повноцінно не запрацює закон про паркування (+відео)

Мер столиці Віталій Кличко закликав депутатів Київради ухвалити необхідне рішення, поки повноцінно не запрацює закон про паркування. Про це він заявив під час ранкового засідання Київради.

«Сьогодні, 27 вересня, як ви знаєте, вступає в силу новий закон про паркування. Точніше, мав би вступити. Чому мав би? Бо досі не ухвалена підзаконна база для його реалізації», – зауважив Віталій Кличко.

Він нагадав, що обов’язковою умовою втілення положень закону є фото- і відеофіксація порушень. Проте досі не затверджені стандарти технічних засобів, які мають фіксувати ці порушення.

«Ми зверталися і зараз звертаємося і до МВС, і до центру стандартизації і метрології невідкладно визначити всі необхідні засоби і механізми роботи. У тому, що залежить від міста – ми все робимо», – додав він.

Мер нагадав, що столична влада працює над створенням паркувальних місць. Так, комунальна корпорація «Київавтодор» облаштовує спеціальні «кишені» для паркування та зупинок автотранспорту. Такі «кишені» будуть виключно у місцях, де це дозволяє ширина тротуару, між деревами та у так званих «мертвих зонах».

«Щоб почати наводити лад на вулицях, ми з вами маємо ухвалити рішення про те, якими будуть механізми нашої роботи, поки належно не запрацює закон. Перехідне, якщо хочете, рішення. І я закликаю всіх відповідально поставитися, розглянути і підтримати його», – зазначив міський голова.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку