Головна  →  Новини  →  9 жовтня 2018, 14:43

«Київтеплоенерго» підписало мирову угоду із НАК «Нафтогаз України»

«Київтеплоенерго» підписало мирову угоду із НАК «Нафтогаз України»

Сьогодні представники комунального підприємства «Київтеплоенерго» та НАК «Нафтогаз України» підписали мирову угоду, що завтра має бути затверджена у Господарському суді м. Києва. Про це повідомляє заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Документ підписаний усіма сторонами. Сподіваємося, завтра він буде затверджений у суді. Після отримання ухвали суду «Київтеплоенерго» зможе підписати угоду на постачання природного газу за пільговими цінами та розпочати процес відновлення гарячого водопостачання для тієї частини, яка її не має», – повідомив Петро Пантелеєв.

Наразі без гарячої води через відсутність природного газу залишаються Оболонський, Подільський, Святошинський, переважна більшість споживачів Деснянського, невелика частина Дніпровського та Солом’янського районів. Гарячим водопостачанням забезпечені райони, що отримують теплоносій від ТЕЦ-5 (робота якої наразі забезпечена закупівлею комерційного газу), від Дарницької ТЕЦ, що працює на вугіллі, а також від сміттєспалювального заводу «Енергія».

Нагадаємо, що у квітні 2018 року завершилася майже 17-річна угода міста із ПАТ «Київенерго»: функція постачання гарячої води й тепла перейшла до комунального підприємства «Київтеплоенерго», яке було спеціально створене для цієї роботи. Заборгованість за природний газ, що утворилися за період дії угоди з ПАТ «Київенерго», спричинила відсутність газу на ТЕЦ та котельних.

У результаті переговорів на рівні Уряду України та розгляду питання у суді Києву вдалося досягнути більш прийнятних умов для вирішення заборгованості за газ: питання штрафів та пені вирішується окремо, а предметом переговорів є лише та заборгованість, що має джерела для компенсації.

Перейти до спискуВерсiя для друку