Головна  →  Новини  →  9 жовтня 2018, 16:11

Утворено оперативний штаб допомоги бездомним особам та координації соціального патрулювання у столиці у зимовий період

Для забезпечення бездомних осіб гарячим харчуванням, теплими речами і взуттям у Києві з 1 грудня 2018 року до 1 квітня 2019 року організовується соціальне патрулювання. Відповідним розпорядженням КМДА утворено міський оперативний штаб допомоги бездомним особам та координації соціального патрулювання у столиці у зимовий період, який очолив заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський.

На базі Будинку соціального піклування створять виїзні бригади для соціального патрулювання. Департаменту соціальної політики доручено за несприятливих погодних умов у зимовий період винайти можливість щодо збільшення на 30% кількості ліжко-місць у Будинку соціального піклування (на вулиці Суздальській, 4/6), Київському центрі соціальної адаптації престарілих, інвалідів та інших осіб, що не мають постійного місця проживання (с. Ясногородка Вишгородського району Київської області).

Штаби координації соціального патрулювання взимку та заходи щодо роботи з бездомними також мають розробити районні державні адміністрації.

Разом із тим, до Управління патрульної поліції в м. Києві Департаменту патрульної поліції буде направлено прохання організувати чергування працівників поліції для охорони громадського правопорядку в місцях роботи виїзних бригад.

Надання підтримки безпритульним громадянам сприятиме оздоровленню криміногенної обстановки у столиці, посилить пожежну безпеку, оскільки значна кількість пожеж у столиці узимку виникає на горищах, у підвалах та відселених будівлях зазначеною категорією осіб.

Перейти до спискуВерсiя для друку