КМДА Київська міська державна адміністрація
Офіційний інтернет-портал


11 жовтня 2018

Віталій Кличко: «Музей на Поштовій буде однозначно! І зараз питання, як його зробити та як убезпечити і всю конструкцію, і подальшу роботу археологів» (+відео)

Віталій Кличко: «Музей на Поштовій буде однозначно! І зараз питання, як його зробити та як убезпечити і всю конструкцію, і подальшу роботу археологів» (+відео)

Питання про створення музею на Поштовій площі вирішене, і Київрада давно ухвалила відповідне рішення. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко на засіданні Київради під час обговорення проекту рішення про розірвання договору з інвестором.

«Музей там буде – це однозначно! Ми обговорюємо, як його зробити та як убезпечити і всю конструкцію, і подальшу роботу археологів. Бо ми можемо, звичайно, у політичному пориві розірвати угоду, а що потім робити?! Поки будемо судитися з інвестором, бо доведеться повертати йому вкладені кошти, на Поштовій все так і стоятиме. А хто візьме на себе відповідальність за знахідки, які в цей час руйнуватимуться, і за безпечність конструкції та перебування людей на самій площі?» – зазначив Віталій Кличко.

Він додав, що до роботи зі створення музейного простору долучилося Міністерство культури.

«У Мінкульті вже відбулося кілька засідань і зустрічей із цього приводу. І хочу зазначити, що я теж зустрічався з усіма сторонами. Пропоную розглянути не тільки рішення, а відповідально поставитися й обговорити всю ситуацію. На сьогодні інвестор готовий представити план і укріплення, розроблений згідно з думками археологів і громадськості. І надати гарантії щодо забезпечення площ під музейний простір. Пропоную заслухати скориговані плани, згідно яких інвестор готовий внести корективи в угоду щодо своїх зобов’язань. Він це заявив у Мінкульті під стенограму. І поставитися до питання серйозно і практично, а не виходячи з політичної кон’юнктури», – звернувся до депутатів Віталій Кличко.

Київрада заслухала представника інвестора та його пропозиції щодо коригування документації і зобов’язань перед містом і громадою.

Депутати проголосували у першому читанні за проект рішення про припинення договору з інвестором.


Адреса цієї сторінки: http://kievcity.gov.ua/news/64076.html
При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.