Головна  →  Новини  →  12 жовтня 2018, 16:06

Паліативної допомоги щороку потребують понад 600 тисяч хворих (+відео)

Щороку в Україні паліативної допомоги потребують понад 600 тис. невиліковних хворих – це онкохворі, літні люди, хворі на СНІД, цукровий діабет, туберкульоз та інші хронічні інфекційні та неінфекційні хвороби. Про це ішлося сьогодні на прес-конференції з нагоди Всесвітнього дня хоспісної та паліативної допомоги, що у цьому році відзначається 13 жовтня.

«Паліативна допомога вдома реалізує право на отримання медичної і соціальної допомоги навіть важко хворої, лежачої людини. Це означає, що пацієнти не перериватимуть свої терапії, отримають необхідне знеболення або інше лікування невиліковної хвороби, не будуть ізольованими та не нестимуть загрозу для інших», – сказав директор Департаменту соціальної політики КМДА Юрій Крикунов.

«Навіть пацієнти із обмеженим прогнозом життя, ВІЛ-позитивні пацієнти матимуть можливість не виживати щодня, а проживати свої останні дні, реалізуючи свої мрії і спілкуючись із рідними та близькими», – розповіла виконавчий директор БО «100 відсотків життя. Київський регіон» Лада Булах.

За її словами, БО «100 відсотків життя. Київський регіон» надаватиме необхідні послуги для киян, які перебувають у термінальній стадії СНІДу. Соціальні працівники здійснюватимуть забір крові на дому у клієнта, доставку АРВ-терапії, щоб уникнути переривання прийому терапії, доставку необхідних засобів гігієни (памперси, пелюшки), а також продуктів харчування.

Цього року Департамент соціальної політики закупив додаткові соціальні послуги на суму 1 564 139 грн у рамках програми «Турбота. Назустріч киянам». Із цієї суми 410 970 грн виділено на паліативну допомогу ВІЛ-інфікованим людям. За два роки (2017-2018) завдяки закупівлі додаткових соціальних послуг підтримку отримали 140 ВІЛ-інфікованих киян та члени їхніх родин на суму 880 тисяч грн.

Перейти до спискуВерсiя для друку