Головна  →  Новини  →  13 жовтня 2018, 16:33

У Києві відновили роботу 21 котельні, на ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 запускають в роботу енергоблоки – КП «Київтеплоенерго»

На ТЕЦ-6 запускають у роботу енергоблок №2, а на ТЕЦ-5 – енергоблок №3. Теплові магістралі прогріватимуться зі швидкістю один градус на годину. Тобто нам потрібно буде близько трьох днів, щоб вийти на планову температуру і відновити гаряче водопостачання усім споживачам. Про це під час прес-брифінгу заявив т. в. о. директора КП «Київтеплоенерго» Вячеслав Бінд.

Нагадаємо, що 12 жовтня КП «Київтеплоенерго» та ПАТ «НАК «Нафтогаз України» підписали договір на постачання газу. Того ж дня після подачі палива теплоенергетики почали відновлювати роботу котелень та столичної ТЕЦ-6, які останні кілька місяців змушені були призупинити свою роботу через відсутність палива.

Станом на 13 жовтня в роботу уже запущена 21 котельня, крім того сьогодні запустять енергоблок №2 на ТЕЦ-6 та ТЕЦ-5. Роботу решти котелень планують відновити протягом наступних кількох днів, це дозволить повністю відновити гаряче водопостачання у місті.

Як зазначив т. в. о. директора КП «Київтеплоенерго», гаряче водопостачання і централізоване опалення подаватимуть окремо. У тих районах, де не було теплоносія, в першу чергу відновлять гаряче водопостачання, а потім, згідно з графіком, вмикатимуть опалення. Там, де гаряча вода постачалася безперебійно, централізоване опалення підключатимуть за графіком.

 

Довідка.

КП «Київтеплоенерго» завершило підготовку до опалювального сезону. Підприємство підготувало до роботи в осінньо-зимовий період усі теплоджерела: 165 котелень та 2 235 теплопунктів, ТЕЦ-5, ТЕЦ-6, Завод «Енергія». Протягом міжопалювального періоду енергетики провели гідравлічні випробування мереж (на балансі підприємства – 2,95 тисяч км у двотрубному вимірі). За цей час вони усунули близько 5,7 тисяч пошкоджень теплових мереж та замінили понад 24 км найбільш зношених трубопроводів. Наразі КП «Київтеплоенерго» повністю готове до старту опалювального сезону. Теплоенергетики очікують на можливі пошкодження мереж під час відновлення подачі тепла та гарячого водопостачання і готові до оперативного їх усунення. Для цього на підприємстві задіяно 29 аварійно-відновлюваних та 5 допоміжних бригад, які працюють в цілодобовому режимі. Автопарк КП «Київтеплоенерго» налічує більше 250 одиниць спеціальної техніки та механізмів.

Перейти до спискуВерсiя для друку