КМДА Київська міська державна адміністрація
Офіційний інтернет-портал


19 жовтня 2018

Цього року профорієнтаційні послуги отримали майже 88 тисяч киян, із яких  22,5 тисячі – безробітні

За 9 місяців цього року у 10 районних філіях Київського міського центру зайнятості профорієнтаційні послуги отримали майже 88 тисяч осіб, із яких 22,5 тисячі – безробітні. Про це на Кар’єрному форумі – 2018 «Живи та працюй в Україні» розповів директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.

Він поінформував, що такі послуги також отримали 1 тисяча осіб із інвалідністю, 1 тисяча внутрішньо переміщених осіб, 700 учасників АТО, понад 65,5 тисячі учнів різних навчальних закладів.

Кар’єрний форум організували Київський міський центр зайнятості та Інститут підготовки кадрів Державної служби зайнятості України. Участь в обговоренні взяли понад 200 партнерів служби зайнятості та близько 300 учнів 8-10 класів столичних шкіл.

«На першу частину форуму – панель «Професійна орієнтація молоді. Виклики сьогодення» – ми запросили 15 спікерів і близько 200 учасників. Це наші соціальні партнери, які спільно з нами проводять профорієнтаційну роботу в навчальних закладах щодо мотивації працювати саме в Україні. Під час другої панелі – «Ярмарок професій майбутнього» – було представлено 15 навчальних закладів, проведено понад 30 майстер-класів», – зазначила  начальник відділу організації профорієнтації та профнавчання Київського міського центру зайнятості Інна М’якота.

Крім цього, у рамках форуму університети ознайомили школярів із актуальними професіями, а фахівці служби зайнятості провели профорієнтаційне  тестування з вибору професії. Кожен учень отримав паспорт вибору професії – унікальну розробка, куди включено найнеобхіднішу інформацію для вибору професії.


Адреса цієї сторінки: http://kievcity.gov.ua/news/64170.html
При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.