Головна  →  Інформація ОСН  →  26 жовтня 2018

«Актуальні питання ЖКГ та шляхи їх вирішення»

24 жовтня 2018 року для представників органів самоорганізації населення міста Києва у конференц-залі Національної спілки журналістів (Хрещатик 27а) відбувся тренінг «Актуальні питання ЖКГ та шляхи їх вирішення», організований в рамках виконання міської цільової програми «Сприяння розвитку громадянського суспільства у м. Києві на 2017-2019 рр.». Тренінг організовано та проведено громадською організацією «Молодіжна Альтернатива» на замовлення Департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

Метою заходу стало ознайомлення представників органів самоорганізації населення з основними змінами в законодавстві у сфері надання житлово-комунальних послуг, результатами реалізації «Програми 70/30 ОСББ/ЖБК» за 2015-2018 роки, та розвиток знань та навичок з розробки індивідуальної та колективної стратегій щодо мінімізації витрат на житлово-комунальні послуги.

Основні питання, які розглянуті під час заходу:

- Огляд законодавства у сфері ЖКГ;

- Кому та за що ми будемо платити в багатоквартирному будинку;

- Яким чином економити на житлово-комунальних послугах: Індивідуальна стратегія;

- Яким чином економити на житлово-комунальних послугах: Колективна стратегія.

Як зазначив Олексій Тихонов, радник заступника голови Київської міської державної адміністрації, тренер: «Тема тренінгу дуже широка і може зайняти не один день. Основне, на чому я хотів сконцентруватися і яку інформацію донести до учасників - це роз’яснити основні зміни законодавчої бази у питаннях житлово-комунального господарства, пояснити базові моделі договірних відносин щодо надання комунальних послуг у багатоквартирному будинку, згідно до змін у нормативно-правових актах. Крім того, у зв’язку із підвищенням тарифів на ЖКГ, співвласникам багатоквартирних будинків дуже важливо вміти правильно розраховувати всі наявні можливості щодо економії витрат на житлово-комунальні послуги та мати навички з розробки стратегії такої економії. Цими питаннями ми і займалися під час тренінгу»

За результатами тренінгу кожний учасник отримав сертифікат про проходження навчання.

Перейти до спискуВерсiя для друку