КМДА Київська міська державна адміністрація
Офіційний інтернет-портал


30 жовтня 2018

У Києві реалізовано 37 проектів Громадського бюджету-2017

 Переможцями Громадського бюджету-2017 стали команди 141 проекту на загальну суму 149,2 млн грн. Із них 62 великі проекти (вартість проекту понад 400 тис. грн), та 79 – малі проекти. Про це розповів перший заступник директора Департаменту фінансів Олександр Корень.

«Найбільша питома вага проектів, які беруть участь у громадському бюджеті, стосується двох галузей: освіти та спорту. Ці проекти спрямовані на покращення матеріально-технічної бази закладів, створення освітніх просторів, ремонт або встановлення спортивних майданчиків», – розповів Олександр Корень.

За його словами, наразі реалізовано 37 проектів. Зокрема:

  • фестиваль молодіжних ініціатив «YouThDay»;
  • реабілітаційний центр для мешканців Деснянського району;
  • соціальні послуги денного догляду для дітей з тяжкими порушеннями розвитку;
  • Міжнародний фестиваль дитячо-юнацької творчості «Сонячний каштанчик»;
  • Радіодей.

«Більшість проектів перебуває на різних стадіях реалізації, проте є проекти, де реалізація ще не розпочата. Зі свого боку, ми проводимо спільну роботу з авторами проектів та розпорядниками коштів. Сподіваємось, що це дасть змогу зменшити кількість невиконаних проектів та максимально уникнути конфліктних ситуацій між сторонами», – зауважив Олександр Корень та зазначив, що робота над Громадським бюджетом вимагає злагодженої роботи усіх учасників процесу.

 

Довідково

Громадський бюджет – це демократичний процес дискусії та прийняття рішень, у якому кожен мешканець територіальної громади має змогу впливати, на що витрачати кошти місцевого бюджету.

У Києві цей інструмент застосовується з 2016 року.


Адреса цієї сторінки: http://kievcity.gov.ua/news/64270.html
При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.