КМДА Київська міська державна адміністрація
Офіційний інтернет-портал


31 жовтня 2018

Віталій Кличко: «Завдяки запровадженню електронних закупівель столиця зекономила майже 4 мільярди гривень» (+відео)

Віталій Кличко: «Завдяки запровадженню електронних закупівель столиця зекономила майже 4 мільярди гривень» (+відео)

Завдяки запровадженню електронних закупівель через систему ProZorro столиця зекономила 3,85 мільярди гривень бюджетних коштів. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час виступу на Kyiv Smart City Forum 2018.

Київ став першим містом у країні, яке запровадило таку систему електронних закупівель, і сьогодні понад 1800 структурних підрозділів здійснюють закупівлі через ProZorro.

Також, як зазначив мер, Київ став першим містом в Україні, яке повноцінно запровадило «Відкритий бюджет» та багато інших «розумних» технологій в управлінні містом. 

«Дві тисячі киян щоденно відвідують онлайн-сторінку «Відкритого бюджету» та переглядають дані. Інформацію, наприклад, про 100 найбільших платників податків можна переглянути у розрізі районів. Включно із договорами, актами виконаних робіт та сумами бюджетних коштів. Великою популярністю серед киян користується і «Бюджет участі». Коли мешканці столиці пропонують дофінансування і втілюють проекти у своїх дворах, районах, у місті», – сказав мер.

Наприклад, минулого року на проекти «Бюджету участі» місто виділило 50 млн гривень. Їх розподілили серед 62-х переможців. Цього року переміг 141 проект. І фонд на реалізацію ідей киян столиця збільшила до 150 млн.

Загалом, як зазначив Віталій Кличко, три роки розбудови smart-інфраструктури Києва принесли чимало досягнень. Сьогодні Kyiv Smart City об’єднує владу, активних киян, бізнес задля створення smart-інфраструктури столиці. За словами мера, ідеться, зокрема, про інструменти для втілення електронної демократії, електронних закупівель та міських сервісів.

«Концепція Smart City передбачає розвиток міста за основними напрямами: транспорт, охорона здоров’я, освіта, житлово-комунальне господарство, – підкреслив Віталій Кличко. – Тобто, це ті інструменти, сервіси, які роблять життя у місті комфортнішим і безпечнішим для його мешканців».

Kyiv Smart City Forum відбувається вже втретє. Цього року на форум зібралися понад 1200 учасників, зокрема, міські голови і представники адміністрацій українських міст, IT-спільнота, представники бізнесу, експерти і громадські діячі. Заплановано виступи 50 найцікавіших іноземних та українських спікерів. Також на форумі працює 6 тематичних секцій, де тривають виступи формату Short Talks. Гості форуму можуть відвідати Smart Expo Zone та LOUNGE ZONE.


Адреса цієї сторінки: http://kievcity.gov.ua/news/64278.html
При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.