КМДА Київська міська державна адміністрація
Офіційний інтернет-портал


7 листопада 2018

У центрі столиці розпочинається підготовка до новорічного проекту «Країна Північного сяйва» (обмеження руху)

Для змістовного дозвілля киян та гостей столиці під час новорічних і різдвяних свят у Києві розпочинається підготовка до масштабного культурно-мистецького проекту «Країна Північного сяйва» із затишною атмосферою європейського зимового містечка, розвагами та яскравими інсталяціями.

Згідно із розпорядженням КМДА, із 15 грудня святкування триватиме на Софійській площі і Володимирському проїзді (від Михайлівської площі до перетину з вулицею Алли Тарасової), на Контрактовій площі, вулиці Петра Сагайдачного (від Контрактової площі до перетину з вулицею Андріївською), а також на територіях, прилеглих до входів до верхньої та нижньої станцій фунікулера.  

На Софійський площі традиційно постане головна ялинка столиці, яку урочисто засвітять 19 грудня о 19:00. Цього року біля неї розташують екран, через який відвідувачі передаватимуть вітання. На площі також уперше запустять потяг бажань «Полярний Експрес», де кожен охочий зможе проїхати та загадати бажання. У сквері Володимирського проїзду розташують зону розваг для найменших відвідувачів.

Контрактову площу оформлять у стилі творчості відомої української художниці Марії Приймаченко. Стилізованими іграшками прикрасять ялинку, а образи з картин оформлять у вигляді святкових фотозон. Саме тут 7 січня влаштують різдвяні святкування із  виконанням масової коляди, пригощанням кутею. Традиційна Хода звіздарів пройде Андріївським узвозом та заколядує з усіма поблизу ялинки на Контрактовій площі. У сквері розташується Резиденція Святого Миколая.

Відповідальність за підготовку, проведення та співфінансування заходу взяло на себе підприємство об’єднання громадян «Ініціативи Столичні».

Уже із 24 листопада на вказаних локаціях розпочнеться монтаж тимчасових об’єктів, конструкцій та обладнання проекту. У зв’язку із цим передбачено обмеження руху транспорту уздовж Володимирського проїзду правої смуги у напрямку руху до Михайлівської площі із 24 листопада 2018 року до 24 січня 2019-го. Також у зазначений період заборонять рух усіх видів транспорту уздовж Володимирського проїзду (від вулиці Малої Житомирської до Михайлівської площі).

Під час самого святкування також діятиме заборона руху уздовж Володимирського проїзду та вул. Володимирської (від будинку № 23 на вул. Софіївській до Рильського провулку):

·        19 грудня 2018 року – з 16:00 до 22:00
·        24 грудня 2018 року – з 16:00 до 22:00
·        31 грудня 2018 року – з 20:00 до 03:00 1 січня 2019 року
·        01 січня 2019 року – з 14:00 до 22:00
·        07 січня 2019 року – з 12:00 до 16:00

У зв’язку із цією забороною буде дозволено рух транспортних засобів щосуботи, щонеділі, у святкові та неробочі дні на вулиці Хрещатик.

Відповідно буде внесено зміни у маршрути наземного пасажирського транспорту, про що буде повідомлено додатково.

Фунікулер працюватиме цілодобово у ніч із 31 грудня 2018 року на 1 січня 2019 року.

 


Адреса цієї сторінки: http://kievcity.gov.ua/news/64353.html
При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.