КМДА Київська міська державна адміністрація
Офіційний інтернет-портал


7 листопада 2018

У столиці на розміщення одного засобу пересувної торгівлі претендують у середньому 8 підприємців

9 листопада о 12:00 на електронному торговому майданчику товарної біржі «Перспектива-Коммодіті» відбудуться електронні торги на право розміщення засобів пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі у місті Києві. На торги виставлено 28 лотів – місць розташування об’єктів торгівлі. На кожен із них у середньому претендують 8 підприємців. Цей показник у 1,5 рази більше, ніж на аукціоні, що відбувся наприкінці серпня поточного року. Про це повідомили у комунальному підприємстві «Міський магазин».

Загалом на участь у торгах подано 224 заяви. Такі дані отримано на основі підрахунків у рамках підготовки до проведення чергового аукціону на право розміщення засобів пересувної торгівлі в місті Києві.

За словами директора комунального підприємства «Міський магазин» Андрія Андрущенка, збільшення кількості охочих взяти участь в аукціоні пов’язано із сезонним фактором.

«Восени та взимку зростає попит споживачів на гарячі напої та «швидке харчування». Кошти, витрачені на придбання права на розміщення автокав’ярні, автокафе чи лавки-автопричепа, значно швидше повертаються підприємцю. До того ж, належним чином оформлені документи на право розміщення засобу пересувної торгівлі дають підприємцю вагомі переваги у правовому полі. І все більше суб’єктів господарювання виявляє бажання працювати легально. Особливо ті, хто уважно ставиться до власного бренду та його репутації на ринку», – зазначив Андрій Андрущенко.

Найбільшим попитом у підприємців зазвичай користуються локації біля метро, парків, на вулицях із інтенсивним пішохідним рухом. Вартість договору на право розміщення засобу пересувної торгівлі тут стартує від 50 000 грн на рік. У спальних районах столиці, у залежності від розташування, річна середня вартість становить 36 000 грн. Договір укладається на рік із можливістю пролонгації.

Підприємець, який на торгах виборює право на розміщення засобу пересувної торгівлі, укладає договір із КП «Міський магазин», отримує інформаційний талон та спеціальну голограму, що підтверджує наявність всіх необхідних документів та дозволів на торгівлю.

Нагадаємо, згідно Розпорядження КМДА від 02.04.2015 року № 300 право на розміщення засобу пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі виборюється на торгах, організатором яких визначено комунальне підприємство «Міський магазин».


Адреса цієї сторінки: http://kievcity.gov.ua/news/64354.html
При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.