КМДА Київська міська державна адміністрація
Офіційний інтернет-портал


9 листопада 2018

Із нагоди професійного свята у столиці відзначили видатних митців

Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва урочисто відзначили 9 листопада у стінах Київського академічного театру ляльок. Заступник голови Київської міської державної адміністрації Вячеслав Непоп привітав митців від імені мера Києва і зазначив, що у сфері культури діє 430 закладів і працює більше 12 тисяч творчих і талановитих людей.

«Ви – наша творча та інтелектуальна еліта, яка створила Києву репутацію європейської культурної столиці», – зазначив Вячеслав Непоп.

Заступник голови КМДА підкреслив, що київська влада підтримує оновлення закладів культури та створення гідних умов для їхніх працівників. Зокрема, у 2018 році з міського бюджету виділено 43,2 млн грн на поліпшення матеріально-технічної бази установ.

Міністр культури України Євген Нищук у вітальному слові наголосив, що на урочистий захід зібралися керівники творчих колективів, «за кожним із яких стоїть справжня дивізія, і з таких дивізій складається армія, що береже Україну».

Із нагоди професійного свята видатним митцям були вручені нагороди та подяки Київського міського голови.

Атмосферу свята створювали номери різножанрового мистецького наповнення і театралізовані дійства за межами сцени. Мистецькі привітання забезпечували провідні муніципальні колективи, Центр художньої та технічної творчості «Печерськ», Київська муніципальна академія танцю імені Сержа Лифаря, Київська муніципальна академія естрадного та циркового мистецтв. Окремо було представлено виставку робіт майстрів народного мистецтва за сприяння Київського міського центру народної творчості та культурологічних досліджень.


Адреса цієї сторінки: http://kievcity.gov.ua/news/64378.html
При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.