КМДА Київська міська державна адміністрація
Офіційний інтернет-портал


15 листопада 2018

Схвалено Міську цільову програму розвитку туризму

Розпорядженням Київської міської державної адміністрації затверджена Міська цільова програма розвитку туризму на 2019–2021 роки. Її метою є перетворення туризму на одну з найбільш прибуткових галузей економіки Києва. Як зазначається у пояснювальній записці до розпорядження, це дозволить збільшити дохідну частину бюджету Києва за рахунок податкових та валютних надходжень, залучити інвестиції, збільшити кількість робочих місць, а також створити сприятливі умови для відпочинку та зміцнення здоров’я мешканців і гостей міста за умов збереження і раціонального використання культурно-історичної та природної спадщини Києва.

«Київ часто позиціонується як місто для відвідання на вихідні, але ми прагнемо розширити пропозицію для туристів і подовжити час їхнього перебування в українській столиці. Наша стратегія на три роки – це перетворити Київ на туристичний центр, місто для обов’язкового відвідування подорожуючими Європою, а також «стартовий пункт» для далекомагістральних туристів із країн Азії, які прямують до Європи, – зазначив начальник управління туризму і промоцій КМДА Антон Тараненко. – Ми презентували програму громадськості та учасникам туристичного ринку і одержали чимало позитивних відгуків. Загальний обсяг ресурсів, необхідних для реалізації програми, складає 219 057 тис. грн, у тому числі, 199 557 тис. грн із міського бюджету і 19 500 тис. грн із інших джерел – спонсорських коштів, залучених коштів, власних коштів підприємств і банків».

Виконання програми сприятиме розвитку туристичної інфраструктури, поліпшенню іміджу міста, зростанню туристичних потоків і середньої тривалості перебування туристів у місті, припливу інвестицій у туристичну галузь.

«Київ – потужний історичний і культурний центр, на території нашого міста розташовано більше 2 тисяч пам’яток історії та культури, із них 39 пам’яток світового значення. У Києві понад 100 музеїв, а туристичною діяльністю займаються більше 2500 підприємств – близько 24% від загальної кількості підприємств туристичної галузі в Україні. Такий величезний потенціал потрібно розвивати і посилювати», – наголосив заступник голови КМДА Вячеслав Непоп.


Адреса цієї сторінки: http://kievcity.gov.ua/news/64442.html
При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.