Головна  →  Новини  →  17 листопада 2018, 14:41

Фото із супом з черв’яками не зі столової школи № 271

Розповсюджена низкою ЗМІ інформація із фотографією супу з черв’яками, зробленою, начебто, у столичній школі №271, не відповідає дійсності.

У той же день, 15 листопада, коли фотографія була розповсюджена, в харчоблоку школи №271 проведено перевірку, в тому числі із залученням Головного управління Держспоживслужби в м. Києві.

Детальні лабораторні результати відібраних Деожспоживслужбою проб будуть готові протягом місяця.

Проте, перевірка на місці показала, що ані посуд, ані суп, які зафіксовані на фото, не зі столової цієї школи.

«На фото відображений овочевий суп в білій тарілці з додаванням петрушки, а на харчоблоці школи №271 в цей день – 15 листопада, був суп пшеничний без додавання петрушки. Тарілки на фото не наші, оскільки в їдальні всі тарілки з малюнком. Петрушка ж на харчоблок школи №271 не постачалась з початку навчального 2018 року. Тобто суп на фото приготовлений не в цій шкільній їдальні», – повідомили в районному управлінні освіти.

Заступник голови КМДА Валентин Мондриївський в свою чергу наголосив, що Київський міський голова поставив чітке завдання: безпека і комфорт дітей в школах і дитсадках, в тому числі й в частині харчування.

«КМДА веде активну спільну роботу із Держспожислужбою щодо виявлення і усунення недоліків у постачанні продуктів і організації харчування у навчальних закладах Києва. Я хотів би нагадати, що за неякісну організацію харчування учнів та постачання неякісних продуктів у Києві призупинено роботу 13 компаній. Таким компаніям не місце ані в Києві, ані в Україні. Я не втомлюсь повторювати – чужих дітей не буває, і здоров’я і безпека наших діток – це пріоритет і для влади міста, і для мене, як для батька», – сказав Валентин Мондриївський.

Він наголосив, що Держспоживслужба постійно проводить позапланові перевірки в навчальних закладах столиці.

Планові та позапланові заходи державного контролю проводяться з відбором зразків харчових продуктів та змивів з об’єктів навколишнього середовища для проведення лабораторних досліджень.

«Щодо цього фейкового фото. Перевірка довела, що фото не зі школи №271. Проте Держспоживслужба все одно має надати результати лабораторних аналізів. Вважаю це просто провокацією проти нашого комунального підприємства, яке на гідному рівні займається організацією харчування. Адже Держспоживслужба вже призупинила роботу 13 недобросовісних компаній, які заробляли на безпеці і здоров’ї дітей, хтось ображений і розповсюджує, аби дискредитувати КП. Та й у планах міста міняти підхід до організації харчування таким чином, аби всі ці шахраї не наживались на наших дітях», – вважає заступник голови КМДА.

Він додав, що на харчоблоці 271 школи медпрацівником ведеться суворий контроль за відбором добових проб. Страви відбираються згідно з вимогами СанПіна та готуються згідно з вимогами технології, що відображено бракеражною комісією в бракеражному журналі і дозволено до видачі.

Якщо ж ви дійсно зіткнетеся з подібною ситуацією, звертайтеся на короткий номер 15-51, до Головного управління Держспоживслужби в м. Києві, районних управлінь освіти.

Перейти до спискуВерсiя для друку