Головна  →  Новини  →  19 листопада 2018, 15:05

У Дніпровському районі покращать умови навчання учнів двох шкіл

Для створення належних умов для виховання та розвитку дітей, поліпшення матеріально-технічної бази навчальних закладів у Дніпровському районі згідно із розпорядженнями КМДА реконструюють будівлю спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 129 із поглибленим вивченням англійської мови, а також стадіон середньої загальноосвітньої школи І-IIІ ступенів № 4.

Облаштувати школу № 129 на проспекті Юрія Гагаріна, 19 планують у 2018–2021 роках. Зокрема, передбачена прибудова до будівлі закладу, що дасть можливість розширити існуючу школу та збільшити її місткість. Крім того, передбачено створення умов для здобуття освіти дітьми також і з особливими освітніми потребами. Це забезпечить територіальну доступність повної загальної середньої освіти, реалізуючи право дитини здобувати початкову, базову та профільну середню освіту у державному або комунальному закладі освіти, за яким закріплена територія обслуговування, на якій проживає дитина. Замовником робіт визначено комунальне підприємство з питань будівництва житлових будинків «Житлоінвестбуд-УКБ».

Також затверджено робочий проект реконструкції стадіону середньої школи № 4 на вул. Сулеймана Стальського, 26-А. Відновлять спортивний об’єкт без зміни зовнішніх геометричних розмірів із урахуванням експертного звіту державного підприємства «Спеціалізована державна експертна організація – Центральна служба Української державної будівельної експертизи». За техніко-економічними показниками термін відповідних робіт становитиме 6 місяців. Після реконструкції у комфортних умовах зможуть займатися орієнтовно 900 учнів. Там же планується проводити змагання районного та міського рівнів.

«Оновлення освітніх закладів і створення додаткових умов для школярів для їх навчання і фізичного розвитку завжди у центрі уваги столичної міської влади, – зазначає заступник голови КМДА Вячеслав Непоп. – Сучасні шкільні програми потребують сучасної організації освітнього простору».

Крім того, реконструюють будівлю дитсадка № 658 на Голосіївському проспекті, 94/96. Відповідний проект затверджено розпорядженням КМДА. Це не лише зробить комфортнішим перебування дітей і працівників, а й підвищить енергоефективність закладу.

Перейти до спискуВерсiя для друку