КМДА Київська міська державна адміністрація
Офіційний інтернет-портал


21 листопада 2018

У Києві планують масштабну заміну аварійних мереж на нові з теплоізоляцією і з терміном безаварійної роботи до 30 років

Уже наступного року у столиці виконають перекладення найбільш аварійних ділянок теплових мереж, які стали причиною аварійних ситуацій під час запуску опалення. Наразі завершується проектування робіт із заміни мереж у найбільш проблемних мікрорайонах та планується відповідне фінансування. Про це під час засідання штабу з питань проходження опалювального сезону та ліквідації аварії на теплових мережах заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Теплові мережі міста Києва знаходяться у критичному стані. Цього року ми прийняли дуже вчасне рішення про повернення їх в управління міста та початок системної модернізації. Фактично ми рятуємо теплоенергетичний комплекс, адже ще кілька років роботи без належного ремонту – і відновлювати було б нічого. У процесі роботи ми виявили найбільш зношені ділянки і плануємо їх комплексну заміну на наступний рік», – сказав він.

Петро Пантелеєв зазначив, що найбільш проблемними з точки зору стану мереж на сьогодні є Шевченківський, Подільський, Оболонський, частково Святошинський та Солом’янський райони.

«Старі трубопроводи будуть замінені на нові, з попередньою теплоізоляцією, що забезпечить відсутність тепловтрат. Термін їхнього використання 25–30 років, це термін безаварійного режиму роботи. Завдяки цьому ми зможемо значно знизити аварійність, через яку відбуваються перебої з послугами. Однак для забезпечення безперебійного теплопостачання та якісних послуг киянам необхідно виконати тотальну модернізацію мереж та обладнання. Спільно з міжнародними партнерами працюємо над Концепцією розвитку теплоенергетичного комплексу, що базуватиметься на кращих світових практиках із урахуванням київської специфіки», – зауважив заступник голови КМДА.

 


Адреса цієї сторінки: http://kievcity.gov.ua/news/64510.html
При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.