Головна  →  Новини  →  23 листопада 2018, 17:55

Департамент соціальної політики КМДА розробив програму «Київ без бар’єрів»

Департамент соціальної політики КМДА розробив програму «Київ без бар’єрів», яку невдовзі буде запропоновано на розгляд Київраді. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Проект рішення програми «Київ без бар’єрів», розрахованої до 2021 року включно, вже підготовлено. Наразі документ проходить погоджувальну процедуру в КМДА, після чого буде представлений на погодження профільним комісіям Київради, а після проходження комісій – винесений на голосування до сесійної зали. Сподіваюся, до кінця року вона потрапить на розгляд профільних комісій і на початку наступного року буде внесена до порядку денного», – сказав Валентин Мондриївський.

Він наголосив, що ключові засади програми – це впровадження у Києві принципів універсального дизайну у формуванні міського простору, істотне підвищення рівня доступності всіх елементів міської інфраструктури для маломобільних груп населення, розробка та впровадження міських стандартів адаптації об’єктів до потреб осіб з інвалідністю, поліпшення їх інформаційного, комунікативного і освітнього супроводу та права на працю.

Відтак, програма передбачатиме, серед іншого, обладнання (дообладнання) житлових будівель пандусами, обладнання існуючих об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури, вулично-дорожньої мережі спеціальними та допоміжними засобами, обладнання пішохідних переходів пониженими бордюрами, облаштування спеціальних місць для паркування транспортних засобів осіб з інвалідністю, облаштування регульованих переходів напрямними огородженнями та спеціальними звуковими світлофорами для створення безпечних умов руху людей із вадами зору, збільшення на автобусних маршрутах загального користування кількості транспортних засобів, пристосованих для перевезення осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп тощо.

Перейти до спискуВерсiя для друку