Головна  →  Новини  →  29 листопада 2018, 11:07

Віталій Кличко закликав депутатів Київради ухвалити рішення про розірвання договору оренди землі зі скандальним забудовником на Андріївському узвозі (+відео)

Віталій Кличко закликав депутатів Київради ухвалити рішення про розірвання договору оренди землі зі скандальним забудовником на Андріївському узвозі (+відео)

Мер Києва Віталій Кличко закликав депутатів Київради розглянути та ухвалити рішення про розірвання договору оренди землі зі скандальним забудовником на Андріївському узвозі – приватним підприємством «Маркон». Про це Віталій Кличко заявив під час відкриття засідання Київради.

«Хочу зазначити, що сьогодні в порядку невідкладності ми виносимо проект рішення про розірвання договору оренди земельної ділянки з приватним підприємством «Маркон». Йдеться про скандальне будівництво на Андріївському узвозі, 14-16», – сказав мер столиці.

Він нагадав, що днями земельна комісія Київради підтримала розірвання відповідного договору оренди. Законною підставою для такого рішення є той факт, що забудовник не доплатив місту майже мільйон гривень (974,6 тис. грн), а також не почав освоювати ділянку вчасно. Протягом трьох років після оформлення договору оренди землі, який був укладений ще у 2006 році. До того ж, забудовник порушив вимоги регулювання забудови історичної частини міста.

«Забудовник не чув ні громадськість, ні владу міста щодо того, як має виглядати забудова в історичному центрі столиці. Ми неодноразово зустрічалися з активістами, представником «Маркону», профільними службами КМДА. Два тижні тому на такій зустрічі я звернувся з вимогою до забудовника зупинити всі роботи зі зведення скандальної будівлі до повного узгодження змін проекту із Містобудівною радою та громадськістю. Я наголосив забудовнику: без висновків фахівців, що проект відповідає всім необхідним нормам та естетичному вигляду старовинного Подолу, без компромісу з громадськістю – будівництва там не буде», – додав мер.

Як зауважив Віталій Кличко, замість того, щоб підготувати до Містобудівної ради всі документи, які б засвідчували законність будівництва, привести проект у відповідність до вимог регулювання забудови в історичній частині міста, представити макет будівлі, забудовник продовжив роботи на об'єкті.

«Ми демонтували будівельний кран на Андріївському, щоб припинити це зухвале будівництво. Але й це не дуже допомогло... Тому сьогодні ми повинні зробити наступний крок. Розглянути та ухвалити рішення про розірвання договору оренди землі. Андріївський узвіз – це одна з візитівок міста. І всі повинні розуміти, що не вдасться там спорудити все, що заманеться!" – підкреслив Віталій Кличко.

Також сьогодні Київрада має ухвалити рішення про надання статусу скверу кільком земельним ділянкам у столиці. Та надати статус парку ділянці площею 1 гектар на вулиці Володимира Покотила, 6 у єдиних межах парку «Юність» у Святошинському районі. Цю земельну ділянку Київрада повернула у власність громади, розірвавши договір оренди землі із забудовником.

Перейти до спискуВерсiя для друку