КМДА Київська міська державна адміністрація
Офіційний інтернет-портал


6 грудня 2018

Корейські спеціалісти надали план практичних рекомендацій щодо того, як зробити Київ smart-містом

Київ отримав план практичних рекомендацій від корейських спеціалістів щодо того, як зробити українську столицю smart-містом. Його озвучили представники Сеулу – учасники Final Workshop on Kyiv Smart City Master Plan. За словами заступника голови КМДА Дмитра Давтяна, який також узяв участь у заході, важливою особливістю плану є поради, як реалізувати усі запропоновані новації у Києві.

«Ми почули багато дуже цікавих рішень від корейських колег. Вони стосувалися, передусім, сервісів, які вже працюють у місті, транспортної та дорожньої інфраструктури, IT-технологій. Насправді смарт-рішення стосуються практично усіх галузей життєдіяльності міста, і кожна з них була детально проаналізована експертами з Кореї. Вони спиралися не лише на аналітику, отриману в нашому місті, порівнянням служило аналогічне за низкою показників місто у Кореї. Там «розумні» технології використовуються дуже широко, і це спрощує як аналіз стану справ у кожній із сфер, так і можливість оперувати отриманими даними для прийняття рішень», – підкреслив заступник голови міськдержадміністрації.

Він вважає, що співпраця із представниками «розумних» міст украй корисна для Києва.

«Це не просто можливість оцінити їхні досягнення. Це, у першу чергу, напрацювання практичних кроків, які необхідні Києву. Крім того, це рекомендації щодо того, як найкраще втілювати такі рішення, на що варто звернути увагу та що допоможе пришвидшити або оптимізувати реалізацію. Маючи такий детальний та конкретний план, ми просто зобов’язані втілити його», – переконаний Дмитро Давтян.


Адреса цієї сторінки: http://kievcity.gov.ua/news/64683.html
При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.