Головна  →  Анонси  →  14 грудня 2018
14 грудня 201809:00

14 грудня відбудеться урочиста церемонія покладання квітів до пам’ятного знаку «Воїнам Чорнобиля» та меморіального кургану «Героям Чорнобиля»

14 грудня о 9:00 відбудеться церемонія покладання квітів до пам’ятного знаку «Воїнам Чорнобиля» та меморіального кургану «Героям Чорнобиля» на території Меморіального комплексу жертвам Чорнобильської катастрофи у м. Києві.

Цього дня в України традиційно відзначається річниця з Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – людей, серед яких багато ветеранів Афганської війни, котрі ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію XX століття, що сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС.

Ця пам’ятна дата була затверджена Указом Президента України 10 листопада 2006 року. Саме 14 грудня було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим унаслідок вибуху четвертого енергоблоку ЧАЕС.

Урочиста церемонія покладання квітів відбудеться за участю керівництва держави, керівництва КМДА, представників РДА та громадських організацій чорнобильців міста Києва.

Місце проведення: м. Київ, проспект Миру, 16.

Перейти до спискуВерсiя для друку