Головна  →  Новини  →  13 грудня 2018, 18:05

Головний фінансовий документ столиці затверджено – бюджет Києва на 2019 рік складає понад 57 млрд грн – Микола Поворозник

Бюджет міста Києва на 2019 рік є збалансованим за доходами та видатками у сумі понад 57 млрд грн. У процесі доопрацювання проекту документу його структура змінилася: збільшено як дохідну, так і видаткову чистини бюджету. Основні надходження до бюджету відбудуться за рахунок сплати за землю, ПДФО, єдиного податку, податку на прибуток підприємств та акцизу. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, коментуючи затвердження документу.

«Традиційно найбільше коштів заплановано спрямувати на освіту киян. Фінансування цієї галузі передбачено на рівні 17,9 млрд грн, що складає 32% від загальних видатків бюджету. На охорону здоров’я заплановано спрямувати – 10,7 млрд грн (19%), на соціальний захист киян – 8,8 млрд грн (15%), на транспортну інфраструктуру – 6,9 млрд грн (12%), на житлово-комунальне господарство – 5,5 млрд грн (10%)», – розповів Микола Поворозник.

Він зазначив, що за рахунок збільшення дохідної частини збільшено видатки, що пов’язані в першу чергу з проектами у сфері житлового господарства, освіти, спорту та культури.

У доопрацьованому проекті рішення додаткові кошти отримають, зокрема:

-        Департамент житлово-комунальної інфраструктури – 804,9 млн грн;

-        Департамент освіти і науки, молоді та спорту – 208 млн грн;

-        Департамент культури – 30,4 млн грн;

-        Районні державні адміністрації – 531,2 млн грн.

Микола Поворозник окремо додав, що за економічною структурою бюджету поточні видатки складатимуть – 41,3 млрд грн, а капітальні 15,6 млрд грн.

Перейти до спискуВерсiя для друку