Головна  →  Новини  →  13 грудня 2018, 20:05

Депутати підтримали зміни до Програми соціального та економічного розвитку столиці на 2018-2020 роки

Під час пленарного засідання Київради прийнято зміни Програми соціального та економічного розвитку столиці на 2018-2020 роки в частині розподілу витрат на 2019 рік. Відповідний проект рішення підтримав 91 депутат. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За його словами, загальна сума запланованих Програмою капітальних видатків у 2019 році у 1,5 рази перевищуватиме показник початку 2018 року. Традиційно найбільші обсяги коштів буде спрямовано на розвиток стратегічно важливих галузей для міста Києва – житлово-комунальне господарство, транспорт, освіту та охорону здоров’я.

«Програма соціального та економічного розвитку міста Києва на 2019 рік розроблена з урахуванням необхідності одночасного багатовекторного розвитку столиці. За рахунок коштів, передбачених Програмою, місто зможе профінансувати соціально-важливі об’єкти столиці в розмірі, необхідному для закінчення робіт та введення їх в експлуатацію протягом наступного року», – зазначив Микола Поворозник.

Він зазначив, що за галузевим розподілом на вирішення нагальних питань у сфері житло-комунального господарства шляхом будівництва нових об’єктів та реконструкції існуючих будуть спрямовані кошти в розмірі 4,7 млрд грн. Крім того, документом передбачено системне вирішення проблем транспортної інфраструктури міста Києва. Для цього передбачено виділення 4,4 млрд грн. На об’єкти системи охорони здоров’я киян заплановано виділити 1,5 млрд грн. За рахунок цих коштів буде проведено роботи з реконструкції та будівництва медичних закладів. На будівництво, реконструкцію та ремонт необхідних місту шкіл та садочків передбачено 1,7 млрд грн. Зокрема, фінансування буде спрямоване на реконструкцію пускових об’єктів у Дніпровському, Дарницькому, Оболонському, Голосіївському та Подільському районах столиці.

Програма також передбачає кошти в сумі 300 млн грн на будівництво «Доступного житла» та житлових будинків для учасників АТО, а також придбання житла для черговиків у квартирному обліку.

«Програма соціального та економічного розвитку міста на 2019 рік розроблена, передусім, на засадах раціонального та ефективного використання бюджетних коштів. Виключно такий підхід зробить можливим ті якісні перетворення у столиці, яких прагне кожний киянин», – наголосив Микола Поворозник.

Перейти до спискуВерсiя для друку