КМДА Київська міська державна адміністрація
Офіційний інтернет-портал


14 грудня 2018

Віталій Кличко провів у мерії дипломатичний прийом із нагоди Нового року та Різдва

Віталій Кличко провів у мерії дипломатичний прийом із нагоди Нового року та Різдва

Мер Києва Віталій Кличко провів у мерії дипломатичний прийом із нагоди прийдешніх свят – Нового року та Різдва Христового.

«Напередодні Нового року зазвичай підбивають підсумки і планують справи на рік прийдешній. Ви – дипломати – добре знаєте, чим у 2018-му жив світ, жила Україна. Так, рік був непростим. Але він приніс і чимало позитивних подій і втілених справ. Київ продовжив перетворення і зміни. Наше місто змінюється, стає гарнішим і комфортнішим», – зазначив мер столиці.

Так, Віталій Кличко зазначив, що у 2018 році у столиці відкрили близько 10 оновлених сучасних зон відпочинку. Зокрема, сходи від Пейзажної алеї вже стали знаковими серед туристичних місць Києва. У Києві продовжується оновлення громадського транспорту на новий і сучасний, триває будівництво і реконструкція дитячих садків та шкіл, реконструкція відділень у лікарнях, закуповують нове обладнання для медичних закладів. Також цього року у столиці було оновлено майже 300 км столичних доріг, здійснювався ремонт шляхопроводів міста.

«Нам ще багато чого треба зробити. Ми це розуміємо. Тому взятих темпів збавляти не збираємося. Наступного року розпочнемо будівництво нових станцій метро на Виноградар. Продовжимо добудову Подільсько-Воскресенського мосту. Оновимо столичний фунікулер. Побудуємо ще один дуже привабливий туристичний об’єкт – пішохідно-велосипедний міст із Володимирської гірки до Арки дружби народів. Продовжимо реконструкцію зелених зон Києва», – додав Віталій Кличко.

Мер зазначив, що українська столиця стає більш привабливою для туристів. Зокрема, і тому, що Київ цього року заявив про себе великими міжнародними подіями – фіналом Ліги чемпіонів УЕФА та 56-им конгресом Всесвітньої боксерської ради (WBC). Обидві події в Україні відбулися вперше.

Віталій Кличко подякував усім представникам дипломатичного корпусу за допомогу, віру в Київ і його перспективи та їхній внесок у зміни, які відбуваються у столиці.

«Я хочу зазначити, що ваша робота – дипломатів – дуже важлива і непроста. Здатність вести переговори і налагоджувати контакти, представляти свою країну – це і великий талант, і щоденна праця. Ми цінуємо вашу участь у багатьох проектах. І, сподіваємось, наша співпраця і надалі буде ефективною і успішною», – підкреслив він.

Віталій Кличко зауважив, що українці і далі розраховують на підтримку та допомогу міжнародних партнерів, аби на Донбасі відновився мир, а Крим повернувся до складу України. Адже це важливо і для всього світового співтовариства, і для подальшого дотримання міжнародних норм права.

«Сьогодні мрія кожного українця – щоб на нашій землі запанував мир, щоб не гинули найкращі патріоти, які захищають незалежність нашої держави. Щоб Україна стала сильною і успішною. Країною, з якою рахуються і яку поважають. Державою, в якій люди мають гідне життя та добробут. Ми все робимо для цього», – сказав мер.

Міський голова побажав представникам дипломатичного корпусу напередодні світлих і радісних свят – Різдва Христового і Нового року – миру, здоров’я і любові, сил та здійснення найзаповітніших мрій.

Прийом Київського міського голови відвідали очільники та представники понад 40 дипломатичних місій, глави представництв міжнародних організацій, акредитованих в Україні, представники торговельних місій, народні депутати України, представники Кабміну, КМДА, депутати Київради. 

Перед гостями прийому виступили Київський дитячий хор «Щедрик» та гурт бандуристів «Шпилясті кобзарі».


Адреса цієї сторінки: http://kievcity.gov.ua/news/64771.html
При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.