Головна  →  Новини  →  19 грудня 2018, 12:32

Віталій Кличко: «Цього року ми здійснили безпрецедентний крок – повернули під контроль громади теплоенергетичний комплекс Києва»

Цього року столична влада здійснила безпрецедентний крок – повернула під контроль громади теплоенергетичний комплекс Києва, завершивши 17-річну угоду з ПАТ «Київенерго». Про це заявив мер столиці Віталій Кличко журналістам, підбиваючи підсумки роботи за 2018 рік.

«Мова йде про один із найбільших у Європі теплоенергетичних комплексів: ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6, 200 котелень, 2,7 тис. км тепломереж, єдиний працюючий в Україні сміттєспалювальний завод «Енергія». Це колосальне господарство. У яке десятиліттями не вкладали кошти. І результати цього ми отримуємо сьогодні. Бо 80 відсотків труб зношені! Тому модернізація системи ЖКГ є серед пріоритетів наших подальших зусиль», – заявив Віталій Кличко.

Мер зазначив, що у місті впроваджується програма термомодернізації житлових будинків на умовах співфінансування. Коли 70% коштів на заходи оплачує місто, 30% – мешканці будинку. За його словами, понад 330 будинків Києва вже скористалися цією програмою. І їхні мешканці зменшили суми у своїх платіжках на 30-40 відсотків.

Перейти до спискуВерсiя для друку