Головна  →  Новини  →  19 грудня 2018, 13:09

Віталій Кличко: «У 2018-му році ми замінили понад 10 тисяч вуличних світильників»

Протягом 2018 року у столиці замінили 10 тисяч старих світильників на сучасні LED. Наступного року 90% вуличного освітлення Києва буде сучасним. Про це заявив мер столиці Віталій Кличко журналістам підбиваючи підсумки роботи міської влади за 2018 рік.

«Практично на всіх об’єктах, де ми робимо капремонт доріг, встановлюємо нове сучасне LED-освітлення. На столичних вулицях і проспектах, на мостах і в зонах відпочинку. Модернізоване освітлення вже мають понад 230 об`єктів. Це робить рух на вулицях більш комфортним і безпечним. А місту дозволяє економити на електроенергії до 30 відсотків бюджетних коштів. Цього року ми замінили понад 10 тисяч світильників», – зазначив Віталій Кличко.

За його словами, цього року встановили сучасне LED-освітлення, зокрема, на бульварах Дружби народів і Вернадського, вулицях Жилянській, Саксаганського, Набережному шосе, на інших вулицях та мостах, в оновлених парках.

На наступний рік, за словами мера, в бюджет столиці закладена суттєва сума, задля того, аби замінити більше старих світильників на сучасні і економити кошти платників податків.

«Більша увага буде до модернізації освітлення Києва. – Близько 700 млн. грн спрямуємо на це. Щоб до кінця 2019-го вже 90 % зовнішнього освітлення у столиці було сучасним», – підкреслив Віталій Кличко.

Перейти до спискуВерсiя для друку