Головна  →  Новини  →  19 грудня 2018, 13:14

Віталій Кличко: «Київ стає спортивною столицею Європи і світу»

У 2018 році Київ провів велику кількість спортивних змагань світового рівня. Зокрема, фінал Ліги чемпіонів УЄФА та 56-й конгрес WBC. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час звіту про роботу міської влади у 2018-му році.

«Київ стає спортивною столицею Європи і світу. Так, цього року у столиці відбувся чемпіонат світу з кікбоксингу «ISKA», чемпіонат Європи з міні-футболу-2018, Workout fest 2018, та вперше фінал Ліги чемпіонів УЄФА і 56-й конгрес WBC», – сказав мер столиці.

Він зазначив, що за весь період проведення фіналу Ліги чемпіонів із 21 до 26 травня українські прикордонники у пунктах пропуску оформили понад 300 тисяч іноземних громадян.

«І кожен із них – це потенційний амбасадор нашого міста, який розповість про Київ своїм друзям, зробить промо нашому місту» – зазначив Віталій Кличко.

Як зауважив міський голова, великою подією для столиці став і 56-й Конгрес WBC, що відбувся на початку жовтня. Переговори про залучення цієї події в Україну Віталій Кличко вів два роки.

«Протягом тижня кияни та гості столиці могли побачити легенд світового боксу – Леннокса Льюіса, Евандера Холіфілда, Оскара Де Ла Хойю, Еріка Моралеса. Прибули також судді, спортивні менеджери, багато гостей. Усі вони залишилися у захваті від Києва і обіцяли обов’язково повернутися. І керівництво УЕФА, і керівництво WBC високо оцінили рівень організації таких грандіозних заходів. Тобто Київ впорався і показав себе найкращим чином», – підкреслив мер столиці.

Він наголосив, що всього на розвиток галузі «Фізична культура і спорт» у 2018 році місто виділило на 20 відсотків більше у порівнянні з минулим роком – 640 мільйонів гривень. Зокрема, у столиці відкрили 2 нових спортивних школи, відремонтували 8 спортивних закладів, облаштовано у співфінансуванні з державою 52 футбольних поля.

«Нарешті до комунальної власності громади Києва повернули спортивний комплекс «Стадіон «Старт». Тепер ми вже зможемо, як і обіцяли, взятися за його реконструкцію», – наголосив Віталій Кличко.

 
 
Перейти до спискуВерсiя для друку