Головна  →  Новини  →  28 грудня 2018, 15:06

У 2019 році у столиці зосередяться на популяризації здорового способу життя

Розпорядженням Київської міської державної адміністрації затверджено план заходів на 2019 рік щодо реалізації в місті Києві Національної стратегії з оздоровчої рухової активності в Україні на період до 2025 року «Рухова активність – здоровий спосіб життя – здорова нація».

Відповідно до затвердженого плану заходів, Департаменту молоді та спорту доручено протягом року провести засідання Координаційної ради з питань реалізації заходів, спрямованих на виконання стратегії. Також структурні підрозділи КМДА мають створити умови для підвищення рівня фізичної підготовки молоді для проходження служби у Збройних Силах України, інших військових формуваннях, утворених відповідно до законів.

Передбачено проведення Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене», спрямованої, зокрема, на популяризацію здорового способу життя. До просвітницької роботи щодо ведення здорового способу життя залучатимуть видатних спортсменів і тренерів, у тому числі шляхом проведення майстер-класів, відкритих тренувань. У місцях масового відпочинку населення (у парках, скверах, на пляжах тощо) будуть проведені загальнодоступні фізкультурно-оздоровчі заходи.

Сприятимуть і громадським організаціям фізкультурно-спортивного спрямування, ветеранським, молодіжним та дитячим громадським організаціям у здійсненні заходів, спрямованих на популяризацію та утвердження здорового і безпечного способу життя та культури здоров’я. Залучатимуть інститути громадянського суспільства до фізкультурно-оздоровчих заходів у стаціонарних інтернатних установах та закладах системи соціального захисту населення, а також волонтерів із тренерів зі спортивних занять.

Окрім того, планом заходів передбачено проведення у закладах освіти фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів, забезпечення належного медико-педагогічного контролю із метою залучення дітей та молоді, зокрема і дітей з інвалідністю, до активних занять спортом. Загальнодоступні спортивні заходи проведуть і для студентів закладів вищої освіти.

Відповідно до розпорядження, структурним підрозділам Київської міської державної адміністрації, районним в місті Києві державним адміністраціям доручено забезпечити виконання плану заходів у межах видатків бюджету міста Києва, а також за рахунок інших не заборонених законодавством джерел фінансування.

Окрім того, виконавці плану заходів мають надати Департаменту молоді та спорту до 5 січня 2020 року інформацію про стан його виконання.

Перейти до спискуВерсiя для друку