Головна  →  Новини  →  10 січня 2019, 12:57

Станції метро мають бути зручні для маломобільних пасажирів – Дмитро Давтян

Більшість станцій метрополітену мають бути адаптовані для зручності маломобільних пасажирів. На цьому наголосив заступник голови КМДА Дмитро Давтян, коментуючи ремонт станції метро «Політехнічний інститут», тендер на проведення якого оголосили днями. За його словами, така вимога не лише урівнює пасажирів у праві на якісні послуги, але і демонструє рівень організації транспортної галузі.

«Ремонт станції метро «Святошин», який ми розпочали минулого року та практично завершили один із виходів, теж передбачає створення зручних для осіб із обмеженою мобільністю умов користування станцією. Власне, це не лише про метро. Однією із головних вимог до столичного транспорту є дружність до усіх груп пасажирів. Рухомий склад, який ми купуємо, має понижену підлогу, на зупинках та станціях встановлюються мнемосхеми та тактильні таблички, інші допоміжні елементи, – розповідає Дмитро Давтян. – Попереду чимало роботи, але результати вже є, і будуть надалі».

Нагадаємо, КП «Київський метрополітен» оголосило проведення тендеру на капітальний ремонт станцій метрополітену у частині забезпечення вільного доступу маломобільних груп населення станції метрополітену «Політехнічний інститут». Строк виконання робіт: 4 місяці з моменту письмового повідомлення Замовником. Зараз відбувається кваліфікація учасників тендеру.

Перейти до спискуВерсiя для друку