Головна  →  Новини  →  14 січня 2019, 12:53

Володимир Слончак: «Кінотеатр «Київ» не змінить свого цільового призначення» (+відео)

Володимир Слончак: «Кінотеатр «Київ» не змінить свого цільового призначення» (+відео)

Кінотеатр «Київ» не змінить свого цільового призначення навіть у разі зміни орендаря. Про це під час прес-брифінгу сказав заступник голови КМДА Володимир Слончак.

Орендаря майнового комплексу кінотеатру «Київ» визначать на прозорому конкурсі з передачі будівлі кінотеатру в орендне користування для здійснення кінопоказів та проведення культурно-мистецьких заходів.

«Таке рішення прийнято міською владою з метою виконання планових показників надходжень до бюджету від орендної плати, ефективного використання майна Києва та реалізації механізмів, визначених у новому Положенні про оренду комунального майна, яке набуло чинності 1 січня 2019 року. За попередніми планами відкритий конкурс на оренду приміщення цілісного майнового комплексу кінотеатру «Київ» буде проведено протягом 1-1,5 місяці», – сказав Володимир Слончак.

Він повідомив, що спочатку має бути визначена ринкова вартість будівлі кінотеатру та виконаний розрахунок орендної плати. Потім – проведення процедури вивчення попиту та, власне, подальше проведення конкурсу на право оренди.

«Цільове призначення кінотеатру не зміниться. Крапка. Не забувайте, що кінотеатр «Київ» є пам’яткою з визначеним цільовим призначенням, тому цільове призначення кінотеатру змінюватись не може. Більш того, перед укладанням договору оренди, балансоутримувач має спочатку укласти охоронний договір із Департаментом охорони культурної спадщини, у якому також буде прописано цільове призначення будівлі – кінотеатр», – зазначив Володимир Слончак.

Він повідомив, що орендна ставка буде однозначно вищою, ніж зараз. За його словами, наразі орендар сплачує місту всього 47 тисяч гривень на місяць за приміщення площею 7 131 кв. м, при цьому, надає площі у суборенду за значно вищою ціною.

«Згідно договорів суборенди приміщення у 886 кв. м орендар здає за 208 тисяч гривень. Договорів суборенди декілька. До того ж, при укладанні договорів суборенди було порушено законодавство. Відтак, орендар не має права передавати приміщення в суборенду на строк довший, ніж сама оренда. Договір оренди сплив 4 січня 2019 року, а деякі приміщення надані у суборенду навіть до 2020», – додав Володимир Слончак.

За словами заступника голови КМДА, переможцем конкурсу буде той, хто не просто погодиться виконувати умови договору оренди, а й запропонує найбільш вигідну ціну.

Орієнтовно, стартова пропозиція орендної плати за майновий комплекс кінотеатру «Київ» становитиме не менше 700 тисяч гривень.

«Після проведення експертної грошової оцінки буде визначена орендна ставка. Думаю, стартувати ціна оренди на конкурсі буде з 700 тисяч гривень», – повідомив заступник голови КМДА.

Володимир Слончак наголосив, що фестивальний профіль у рамках, у тому числі, меморандуму між КМДА та кінофестивалем «Молодість» так само буде ключовим.

Він також додав, що у конкурсі можуть брати участь усі охочі, у тому числі, й останній орендар.

Нагадаємо, що у КМДА вже наголошували, що кінотеатр «Київ» продовжить свою роботу в нинішньому форматі – з акцентом на фестивальний профіль, покази арт-хаусного кіно тощо.

Довідково.

Розпорядженням КМДА від 25.09.1998 року № 1981 «Про надання в оренду цілісного майнового комплексу кінотеатру «Київ» Головному управлінню майном дозволено укласти договір оренди цілісного майнового комплексу з товариством з обмеженою відповідальністю «Культурний центр «Кінотеатр Київ».

На виконання вказаного розпорядження між Головним управлінням майном Київської міської державної адміністрації та ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр Київ» 04.01.1999 року укладено договір оренди цілісного майнового комплексу кінотеатру «Київ» строком на 10 років до 04.01.2009 року.

У зв’язку з відсутністю заяви однієї зі сторін про припинення або зміну умов договору оренди протягом одного місяця після закінчення його терміну дії, договір продовжився на той же самий строк і на тих самих умовах.

Площа будівлі – 7131,50 кв. м

Орендна плата – 47018,62 грн за місяць (орендна ставка 5%)

Площа передана в суборенду (4 договори) – на 886,30 кв. м

Місячна орендна плата за договорами суборенди – 207973,10 грн.

Перейти до спискуВерсiя для друку