КМДА Київська міська державна адміністрація
Офіційний інтернет-портал


25 квітня 2012

«Київміськбуд» перерахує до бюджету столиці близько 30 млн. грн. дивідендів за 2011 рік

25 квітня відбулися чергові загальні збори АТ «ХК Київміськбуд». Акціонери компанії затвердили звіти керівництва холдингу про діяльність у 2011 році, фінансові звіти компанії, розподіл прибутків, напрямки діяльності та фінансовий план на 2012 рік. Крім того, під час зборів було вирішено змінити склад керівництва холдингу.

Згідно зі звітом, у 2011 році АТ «ХК Київміськбуд» отримав 2,475 млрд. грн., що на 21% більше ніж торік. Чистий прибуток товариства склав 136,140 млн. грн.

За рішенням акціонерів холдингу, 30% чистого прибутку за 2011 рік було спрямовано на виплату дивідендів. Це становить 40,842 млн. грн., а приблизно 30 млн. грн. з них отримає столична казна, оскільки територіальна громада Києва є найбільшим акціонером холдингу. Товариство перерахує цю суму до міського бюджету вже влітку – виплату дивідендів планується здійснити з 1 липня до 25 жовтня.

«Такі фінансові результати демонструють, що наші зусилля щодо повернення стратегічних активів не були марними. Зараз столиця є ефективним власником. Холдинг працює на благо киян – будує житло і інфраструктурні об’єкти, приносить значні кошти до міського бюджету. КМДА не даремно боролася за те, аби повернути «Київміськбуд» громаді», – прокоментував рішення зборів голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов.

У 2012 році холдинг планує збільшити чистий прибуток на 2,5% у порівнянні із минулим роком. До фінансового плану було закладено суму 139,5 млн. грн. Дохід від реалізації продукції заплановано у сумі 2 млрд. 512 тис. грн.

Загальні збори змінили склад Наглядової ради товариства, та обрали новим Президентом – головою правління АТ «ХК «Київміськбуд» Ігоря Кушніра. Попереднього очільника Михайла Голицю було відкликано з посади у зв’язку з його заявою про звільнення та рішенням про намір балотуватися до Верховної Ради України.

Головою Наглядової ради став віце-президент «Київміськбуду» Микола Порайко, членами НС обрано начальника управління внутрішнього контролю холдингу Едуарда Арустамяна, головного фахівця внутрішнього контролю компанії Олега Клочака.

80% акцій товариства належать територіальній громаді Києва.


Адреса цієї сторінки: http://kievcity.gov.ua/news/75.html
При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.