Головна  →  ОСН  →  6 вересня 2013

Стартував етап реалізації заходів міського конкурсу

На виконання заходів міської комплексної програми «Сприяння місцевому самоврядуванню та розвитку громадянського суспільства у м. Києві на 2012-2016 рр.», затвердженої рішенням Київради 15.12.2011 року №842/7078, другий рік поспіль проходить міський конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування для столичних ОСНів.

На розгляд міської конкурсної комісії, яку очолює голова Київської міської державної адміністрації О. Попов, у 2013 році надійшло 22 проекти від ОСНів Голосіївського, Дарницького, Деснянського, Дніпровського, Печерського, Подільського, Солом'янського та Шевченківського районів столиці.

Проекти та програми пропонувалося органам самоорганізації населення подавати за 9-ма напрямками, обираючи на власний розсуд найбільш необхідний та актуальний для жителів відповідної території. 70% поданих цього року проектів стосувалося вирішення питань благоустрою територій.

16 проектів, підготовлених активом ОСН, було визнано переможцями й рішенням конкурсної комісії виділено фінансову підтримку з міського бюджету.

Варто зазначити, що загальна сума котів для цьогорічних переможців конкурсу збільшена у 2013 році на третину й становить понад 900 тис. грн.

У вересні розпочався найвідповідальніший період для переможців – практична реалізація проектів.

Найпершими до втілення запланованих ідей приступили двоє переможців – колективи ОСН: «Будинковий комітет «Вулиця Ганни Ахматової, 41, 43» (керівник – Бей Людмила Анатоліївна) у Дарницькому районі та «Комітет мікрорайону «Дачі Караваєві» (керівник – Папуша Олена Валентинівна) у Солом'янському районі.

Отримавши вчасне фінансування з міського бюджету, вже до кінця вересня у столиці завдяки ОСНівцям з'явиться новий спортивний майданчик у Дарницькому районі, а жителі приватного сектору Караваєвих Дач – по вул. Героїв Севастополя отримають 7 нових сучасних інформаційно-вказівних конструкцій з назвами вулиць.

Наступними до комплексного облаштування елементами ландшафтного дизайну центральної алеї мікрорайону №13 у Деснянському районі готові ОСНівці «Комітету мікрорайону «Милославський» (керівник – Бєлов Андрій Георгійович). Тут буде облаштована колясочна алея садово-парковими лавами, встановлені нові баки для сміття, висадять дерева, а в мікрорайоні «Теремки-2» Голосіївського району ОСНівці під керівництвом Нікітенка Валерія Юрійовича планують встановити 2 дитячі майданчики.

Активізація діяльності значної кількості ОСНів столиці підкреслює зростаючу роль територіальної громади Києва у вирішенні питань місцевого значення.

Перейти до спискуВерсiя для друку