Інформація Департаменту охорони здоров’я КМДА про виконання Плану дій за жовтень 2013 року

Протягом звітного періоду у Департаменті охорони здоров’я виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) продовжувалась робота щодо широкого інформування населення про заплановані у Департаменті охорони здоров’я заходи та про стан їх виконання.

Протягом звітного періоду було оприлюднено інформацію щодо проведення низки заходів за участю Департаменту охорони здоров’я:

- 01 жовтня 2013 року - прес-конференції за темою: «Муніципальна лікарняна каса: реальні можливості підвищення соціального захисту найбільш уразливих верств населення» на базі Київської міської станції швидкої медичної допомоги;

- 03 жовтня 2013 року - брифінгу для представників засобів масової інформації на тему: «Підведення підсумків акції «Обери собі лікаря», під час якого обговорювались результати проведення прикріпної кампанії «Обери собі лікаря».

- 08.10-12.10.2013 року - заходів до Міжнародного дня паліативної та хоспісної допомоги та Всеукраїнського тижня паліативної та хоспісної допомоги на базі відділення паліативної допомоги Київського міського клінічного онкологічного центру та Київської міської клінічної лікарні № 2 за участю Віце-прем’єр-міністра України К.Грищенка та заступника голови Київської міської державної адміністрації В.Коржа відповідно. В рамках заходів відбулось підписання Меморандуму про співпрацю між Департаментом охорони здоров’я та Всеукраїнською громадською організацією «Українська Ліга сприяння розвитку паліативної та хоспісної допомоги» та нарада під головуванням Віце-прем’єр-міністра України щодо спрощення доступу важкохворих до знеболюючих лікарських засобів, що містять наркотичні речовини;

- протягом жовтня місяця 2013 року – урочистого вручення головою Київської міської державної адміністрації О.Поповим ключів від легкових автомобілів для забезпечення центрів первинної медико-санітарної допомоги районів столиці (нові автомобілі марки «GEELY» допоможуть медикам здійснювати оперативну доставку аналізів із амбулаторій лікарів сімейної медицини до лабораторій, нададуть змогу привозити до віддалених амбулаторій районів спеціалістів консультативно-діагностичних центрів, транспортувати пацієнтів, яким важко самостійно пересуватися, до амбулаторій);

- 10 жовтня 2013 року - заходи, присвячені Міжнародному дню зору та з приводу Всесвітнього дня психічного здоров’я;

- проведення Днів Києва у місті Москві (17-19 жовтня 2013 року): з 17 по 19 жовтня відбувся візит офіційної делегації м.Києва, у тому числі представників медичної галузі міста, до м.Москви(Російська Федерація).

В рамках Програми відбулась урочиста церемонія підписання Заяви про розробку нового Договору про співпрацю між столицями голови Київської міської державної адміністрації О.Попова та мера м. Москви С.Собяніна;

- 23 жовтня 2013 року - засідання Київської міської координаційної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу з питань виконання заходів Міської цільової програми по профілактиці захворювання населення на ВІЛ – інфекцію та подолання епідемії на 2010-2013 роки»; Міської цільової програми «Здоров’я киян» на 2012-2015 роки за розділом ХХI. «Профілактика та лікування ВІЛ/СНІДу»; забезпечення фінансування щодо їх виконання; затвердження плану невідкладних дій щодо посилення боротьби з туберкульозом у м. Києві, а також шляхів подальшої співпраці з Міжнародними та благодійними організаціями.

- 25 жовтня 2013 року - участі у засіданні Комітету з економічних реформ виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) з порядком денним:

1. Про хід виконання Національного плану дій на 2013 рік щодо реформування системи охорони здоров’я в м.Києві.

2. Про хід впровадження пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою.

В ході засідання обговорювались важливі питання щодо подальшого впровадження реформи медичного обслуговування та впровадження пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою, зокрема дотримання термінів виконання Національного плану дій на 2013 рік та широкого залучення аптечної мережі міста Києва до реалізації зазначеного вище проекту;

- низки заходів (30.10.-01.11.2013 року) в закладах охорони здоров’я міста (у Київському міському клінічному шпиталі інвалідів Великої Вітчизняної війни для ветеранів Великої Вітчизняної війни, Госпіталі «Печерський» та в Київській міській клінічній лікарні № 1) за участю голови Київської міської державної адміністрації О.Попова та заступника голови В.Коржа з нагоди святкування 70-ї річниці визволення міста Києва від німецько-фашистських загарбників (в ці дні всі ветерани міста отримали пам’ятні знаки, подарунки та матеріальну допомогу від Київської міської влади. А 01 листопада 2013 року в Київській міській клінічній лікарні № 1 проведено благодійну акцію «Допоможемо разом» для ветеранів війни);

- 01 листопада 2013 року - відкриття культурно-оздоровчого комплексу, у тому числі амбулаторії загальної практики/сімейної медицини, головою Київської міської державної адміністрації О.Поповим в Дарницькому районі столиці (Амбулаторія загальної лікарської практики/сімейної медицини входить до складу КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2 Дарницького району м. Києва» (вул. Вербицького, 5). Первинну медичну допомогу мешканцям мікрорайону будуть надавати 4 лікаря загальної практики 6000 мешканцям мікрорайону, в т.ч. 1500 дітям).

Забезпечено роботу щодо оприлюднення на офіційному веб-сайті Департаменту охорони здоров’я інформації про хід реформ у сфері охорони здоров’я та проведення громадських обговорень із зазначених питань.

Забезпечується постійне наповнення відповідних рубрик веб-сторінки Комітету з економічних реформ виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) за результатами проведених у Департаменті охорони здоров’я заходів.

На даний час підготовлено інформацію про результати проведення реформ у медичній сфері за 10 місяців 2013 року.

Щовівторка та щочетверга на офіційних веб-порталі Київської міської влади та веб-сайті Департаменту охорони здоров’я оновлюється інформація щодо результатів реформування системи охорони здоров’я в місті Києві, щосереди – інформація щодо організації надання перинатальної допомоги населенню столиці.

Зазначаємо, що на даний час здійснюється робота щодо актуалізації веб-сайту Департаменту охорони здоров’я.

Продовжує працювати цілодобова телефонна «гаряча лінія» Департаменту охорони здоров’я, яка забезпечує безперервне спілкування з громадянами з питань медичного забезпечення.

Для інформування населення м. Києва щодо порядку забезпечення лікарськими засобами осіб, хворих на гіпертонічну хворобу, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2012 року № 340 з 01 серпня 2012 року по теперішній час у робочі дні діє «Гаряча лінія Департаменту охорони здоров’я» (044) 234-55-26).

Також у робочі дні працюють «гарячі лінії» в усіх районах Києва.

Насамкінець, повідомляємо, що 24 жовтня 2013 року за участю керівників структурних підрозділів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), у тому числі Департаменту охорони здоров’я, у Київській міській державній адміністрації проведено робочу нараду з питань підготовки пропозицій до проекту Орієнтовного плану проведення консультацій з громадськістю в м. Києві на 2014 рік та про стан виконання Орієнтовного плану проведення консультацій з громадськістю в м. Києві у 2013 році.

Департаментом охорони здоров’я до Департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) надіслано листа з пропозиціями до проекту Орієнтовного плану проведення консультацій з громадськістю в м. Києві на 2014 рік.

Додатково на листопад місяць 2013 року заплановано проведення заходів, що потребують обговорення з громадськістю (шляхом розміщення на офіційному веб-сайті Департаменту охорони здоров’я), а саме: проектів Щорічного плану розвитку екстреної медичної допомоги на 2014 рік та Концепції розвитку паліативної та хоспісної допомоги населенню м. Києва.

Перейти до спискуВерсiя для друку